AcasăOldAvocat din Arges, retinut pentru trafic de influenta

Avocat din Arges, retinut pentru trafic de influenta

Din aparator al legii, a ajuns sa fie acuzat ca a incalcat-o. Un avocat din cadrul Baroului Arges a fost retinut, joi, pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat, vineri, Curtii de Apel Pitesti, cu propunere de arest la domiciliu, pentru o perioada de 30 de zile.

Din cate precizeaza procurorii anticoruptie, este vorba despre Filoftia Folescu, pe numele careia anchetatorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Pitesti au dispus atat punerea in miscare a actiunii penale, cat si retinerea sa pentru un interval de 24 de ore.

Procurorii sustin, in ordonanata intocmita pe numele femeii, ca ar avea probe si date din care sa rezulte faptul ca in primavara acestui an, mai precis in cursul lunii martie, avocata ar fi pretins de la o persoana, care ulterior a si denuntat-o la DNA, „suma totala de 35.000 de lei si a primit, prin intermediar, ulterior, in doua transe, suma de 20.000 de lei”. Totul, precizeaza procurorii intr-un comunicat dat publicitatii joi, pentru ca „a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor din cadrul Tribunalului Arges, investiti cu judecarea unei cauze civile care-l privea in mod direct pe martorul denuntator si a promis ca va interveni pe langa acestia in vederea solutionarii favorabile a litigiului”.

Reprezentantii DNA adauga, insa, si alte aspecte, respectiv faptul ca, ‘intrucat, la data de 27 mai 2015, printr-o decizie civila, magistratii Tribunalului Arges au respins cererea de revizuire formulata in dosarul respectiv, martorul denuntator i-a solicitat inculpatei sa-i remita suma de bani primita”, dar si ca „desi initial inculpata Folescu Filoftia i-a spus martorului denuntator ca nu a mai recuperat banii de la „complet”, la data de 02 decembrie 2015, i-a remis acestuia din urma suma de 17.000 lei, urmand ca restul de 3.000 lei sa ii restituie in data de 15 ianuarie 2016”.

188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger