AcasăOldAvertismentul unui reprezentant al transportatorilor: "Daca promisiunile nu se vor rezolva, ne...

Avertismentul unui reprezentant al transportatorilor: „Daca promisiunile nu se vor rezolva, ne vedeti in strada, dar in toata tara!”

(foto: antena3.ro)

Au ajuns in Capitala, in zona Pietei Victoriei, din mai toate colturile tarii. Au cerut reducerea valorilor politelor RCA, pana, eventual, la nivelul anului trecut, dar si eliminarea supraaccizei la carburant, dar – cel putin momentan- au obtinut doar cateva promisiuni. Transportatorii spun, insa, ca daca oficialii nu se tin de cuvant, ies din nou in strada.

(foto: captura antena3.ro)

In conditiile in care bucurestenii au avut o misiune grea, in prima parte a zilei de joi, in incercarea de a ocoli zona in care s-a desfasurat protestul transportatorilor, si de a evita sa circule pe strazile pe care au fost impuse restrictii de circulatie, ca urmare a demersului acestora, reprezentantii Guvernului si ai Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) au avut discutii cu membrii asociatiilor care au iesit in strada.

In cadrul intalnirii la care a participat insusi ministrul Dezvoltarii Regionale si al Administratiei Publice, Vasile Dincu, transportatorii si-au comunicat nemultumirile si au oferit varianta lor de rezolvare a problemelor. Acum asteapta o rezolvare din partea reprezentantilor Executivului, un reprezentant al protestatarilor anuntand ca, in cazul in care oficialii nu isi respecta promisiunile, vor iesi din nou in strada, dar si ca in cea de-a doua zi a saptamanii viitoare urmeaza sa aiba o intrevedere cu reprezentantii ASF.

„Pana nu iesi in strada, nu obtii nimic. Le-am spus, pentru transportul local, sa ne scoata cartea verde, un transportator sa poata incheia asigurare si pe o luna si pe doua si pe trei, pe perioada imobilizarii autovehiculului (…) sa fie suspendat RCA-ul, sa se revina la niste preturi sustenabile, pentru ca ele au crescut foarte mult in ultima perioada”, a precizat un reprezentant al transportatorilor, dupa intalnirea cu Dincu.

Din cate se vede, transportatorii dau un ragaz guvernantilor sa gaseasca solutii pentru probelemele invocate. „Ni s-a spus ca au inceput niste anchete la asiguratori si ca vor da presei pana la sfarsitul anului ce s-a descoperit si ce nu s-a descoperit, ce au facut si ce n-au facut. Guvernul si-a dat seama ca pe aceasta piata este o anomalie si speram sa o rezolve. (…) Sa speram ca in doua sau trei saptamani se vor rezolva aceste probleme. Daca nu, vom fi iar in strada (…) Asteptam si dam un vot de incredere Guvernului, si in caz ca toate promisiunile care ni s-au facut astazi nu se vor rezolva, ne vedeti in strada, dar in toata tara, nu numai aici la Guvern”, a mai anuntat acesta.

Va reamintim ca mii de autovehicule- de tonaj mic sau mare- masini de taxi, camioane, microbuze sau TIR-uri – au venit in Piata Victoriei, blocand-o practic, incepand de dimineata si pana la ora 15. In aceste aproape sase ore, reprezentantii transportatorilor – nemultumiti de cresterea politelor CRA- au iesit la protest, in zona din fata Guvernului.

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger