AcasăOldAtentat dejucat in Romania, chiar de Ziua Nationala! Barbat retinut de DIICOT

Atentat dejucat in Romania, chiar de Ziua Nationala! Barbat retinut de DIICOT

UPDATE: Barbatul a fost adus, in cursul dupa-amiezii, sub paza, la sediul central al DIICOT, aflat in Capitala.

In urma cu scurt timp a ajuns la urechile opiniei publice o informatie datatoare de fiori. Un barbat a ajuns in custodia procurorilor, marti, fiind acuzat ca ar fi incercat sa puna la cale un atentat, chiar de Ziua Nationala.

(foto: expresspress.ro)

Mai precis, din cate anunta reprezentatii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, procurorii din Structura Centrala a DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat, suspectat de savarsirea „infractiunilor de tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale prev.de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal si nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal savarsita in conditiile art.32 alin.1 lit.”o” din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea si combaterea terorismului”.

Din comunicatul DIICOT mai reiese faptul ca procurorii au stabilit ca barbatul retinut ar fi adept al unei grupari extremiste, mai precis „membru marcant al extensiei in Romania a HVIM Ungaria”, dar si ca ar fi intentionat, din cate adauga anchetatorii, sa confectioneze un dispozitiv explozibil improvizat, pe care ar fi planuit sa-l detoneze in public, in Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii unei manifestatii prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 decembrie.

Procurorii adauga ca au fost facute perchezitii, si ca in cadrul acestor verificari au fost gasite si ridicate mai multe materiale, precum si dispozitive care ar fi putut „sa puna in pericol cetatenii romani si bunurile acestora”. Din fericire, procurorii DIICOT, sprijiniti tehnic si informativ de reprezentanti ai Serviciului Roman de Informatii au putut interveni la timp, astfel ca potentialul pericol a fost inlaturat.

176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger