AcasăOldAtac armat intr-un mall din Kenya: Cel putin 20 de morti si...

Atac armat intr-un mall din Kenya: Cel putin 20 de morti si peste 50 de raniti!

CNN. Cel putin 20 de persoane si-au pierdut viata, iar alte peste 50 au fost ranite, sambata, in urma unui atac armat care a avut loc intr-un mall de lux din Nairobi, capitala Keniei, potrivit datelor furnizate de Crucea Rosie.

Abbas Gullet, seful de la Crucea Rosie din Kenya, a precizat ca mai bine de 50 de persoane au fost ranite, iar peste 20 si-au pierdut viata, in urma unui conflict intre politisti si persoanele inarmate care au deschis focuri de arma intr-un mall din Nairobi, citeaza CNN.

Atacatorii au inceput sa traga in multime, fara a tine cont ca sunt barbati, femei sau copii, luand cativa oameni ostatici, potrivit unei surse din Guvernul Keniei, potrivit CNN.

“Dintr-o data am auzit focuri de arma si am vazut oamenii alergand. Ne-am dat seama ca a fost atacati. Am vrut sa fugim prin spate, in incercarea de a ne ascunde si ne-am dat seama ca focurile de arma se aud de peste tot, fara tinta… la etaj, la parter”, a povestit Zulobia Kassam, un martor care servea o cafea in mall, noteaza sursa citata.

Se pare ca atacatorii sunt de origine somaleza, a declarat o sursa din interiorul guvernului kenian pentru CNN.

Armata a cerut mass-mediei sa nu ofere imagini live pentru ca atacatorii sunt cu ochii pe ecranele din mall. Zona este impanzita de militari si supravegheata cu ajutorul elicopterelor, iar ministrul de Interne a rugat populatia sa stea cat mai departe de zona respectiva, pana la noi ordine.

[youtube]vUANtGiCGtg[/youtube]

Foto: captura BBC

author avatar
Alina Costache
555 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger