AcasăOldAtac armat intr-un colegiu american, soldat cu noua morti

Atac armat intr-un colegiu american, soldat cu noua morti

Experienta greu de imaginat pentru elevii si cadrele didactice ale unei unitati de invatamant din Statele Unite, scena a unui adevarat masacru. Liderul american a condamnat atacul, Obama exprimandu-se regretul pentru pierderile de vieti omenesti, dar amintind, totodata, despre necesitatea schimbarii regimului portului de arma in SUA.

(foto: police-car-photos.com)

UPDATE: Bilantul victimelor a fost revizuit. Conform CNN, noua persoane au pierit ca urmare a atacului care a socat comunitatea din Oregon, in conditiile in care primele informatii vehiculate indicau zece decese.

Un individ inarmat a patruns in cladirea colegiului si s-a oprit intr-una din clasele in care se desfasura o ora de curs. In clipa urmatoare, a deschis focul la intamplare.

Sangerosul incident s-a derulat sub ochii ingroziti ai tinerilor elevi veniti la ore, in salile de clasa ale unui colegiu din statul american Oregon. Nu mai putin de zece persoane au pierit in urma atacului despre care s-a aflat tarziu seara trecuta, iar alti sapte oameni au fost raniti, fiind preluati de urgenta de catre medicii de la ambulantele care au intervenit rapid in zona.

Atacatorul ar fi un tanar de 26 de ani care a pierit, la randul sau, in timpul masacrului, in conditii neclare deocamdata. Mai precis, nu se stie exact daca barbatul s-a impuscat, pentru ca nu a vrut sa ajunga pe mana politiei, sau a fost doborat de catre fortele de ordine care au raspuns apelului de urgenta. Din informatiile facute publice pana in momentul de fata, se pare ca, in clipa in care a patruns in cladire, barbatul ar fi avut la el mai multe arme de foc.

Seriful local a refuzat sa ii faca public numele, in cadrul unei declaratii sustinute pentru presa, seara trecuta. De altfel, nici identitatea victimelor nu a fost confirmata pentru moment, autoritatile alegand sa anunte cu prioritate familiile victimelor.

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger