AcasăOldApelul ministrului Sanatatii pentru cei care vor sa doneze sange, dupa tragedia...

Apelul ministrului Sanatatii pentru cei care vor sa doneze sange, dupa tragedia din club

Odata ce s-a aflat ca e nevoie de sange pentru victimele incendiului care a cuprins clubul din sectorul 4 al Capitalei, au fost foarte multi oameni care au mers la cele trei centre de donare la care pot face acest lucru, din dorinta de a-i ajuta pe supravietuitorii tragediei. De altfel, si la aceasta ora, la Centrul de Transfuzii din Bucuresti zeci de oameni asteapta rabdatori la coada pentru a ajunge in incinta, dorind sa faca un gest prin care ii sa ajute pe cei care au nevoie de sange.

Ministrul Sanatatii a precizat, sambata dimineata, ca face un apel la persoanele care au in plan sa mearga la centrele in care se poate dona sange pentru victimele incendiului devastator, soldat cu 27 de morti, sa aiba in vedere ca va fi nevoie si zilele urmatoare de astfel de gesturi de solidaritate. Si ca oamenii pot avea in vedere varianta de a merge sa doneze si zilele urmatoare. Totul, in conditiile in care, pentru ziua in curs este asigurat necesarul de lichid vital.  „Facem insa un apel pentru a nu crea aglomeratie si pentru a conserva eforturile si pe zilele urmatoare cand vom avea nevoie de cantitati suplimentare de sange. Deci sa nu ne ducem toti in momentul de fata, ci sa conservam efortul pentru zilele urmatoare. In momentul de fata este asigurat necesarul. Sunt cele trei centre unde se pot duce oamenii”, a anuntat Nicolae Banicioiu.

E important de precizat faptul ca respectivele trei centre in care se poate dona sange pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv sunt cel de Transfuzii, din strada Constantin Caracas, nr. 28, centrul de la Spitalul Militar si cel de la Spitalul Universitar.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca MAI precizeaza ca familiile victimelor pot obtine informatii suplimentare despre starea acestora sunand la urmatoarele numere de telefon puse la dispozitie de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 si 021/3122547.

Seara trecuta, la locul nenorocirii au intervenit un numar impresionant de medici, pompieri si politisti. Iar persoanele care au suferit leziuni din cauza flacarilor au fost transportate la mai multe de urgenta –  Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judetean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Coltea, Budimex si Spitalul Grigore Alexandrescu.

Drama a avut loc intr-un club din sectorul 4, in cladirea unei foste fabrici. Cauzele care au stat la originea tragediei, respectiv la declansarea incendiului care, din cate povestesc martorii, s-a propagat foarte rapid catre tavanul incintei, sunt analizate de Parchet.

75 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger