AcasăOldAnuntul facut din directia CSM-ului, in privinta reinvestirii Laurei Kovesi la sefia...

Anuntul facut din directia CSM-ului, in privinta reinvestirii Laurei Kovesi la sefia DNA

Sefa DNA, a vizitat Hunedoara

In conditiile in care s-a aflat deja, inca de zilele trecute, faptul ca ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a propus reinvestirea Laurei Codruta Kovesi in postura de procuror-sef al DNA, reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii au venit, miercuri, cu precizari suplimentare , de natura procedurala, care vor fi urmata in aceatsa privinta.

Mai precis, in sedinta desfasurata in cursul acestei zile, la sediul CSM-ului, Sectia pentur procurori a institutiei a dat unda verde calendarului dupa care se vor face pasii procedurali prevazuti de procedura de avizare a propunerii venite din directia Ministerului Justitiei (MJ).

Astfel din cate rezulta din precizarile facute in comunicatul facut public de catre reprezentantii CSM, s-a aprobat ca incepand de azi, respectiv din 9 martie, sa fie pus in dezbatere publica proiectul de management al candidatului, simultan cu incepererea verificarilor asupra candidaturii in cauza, urmand ca, pe 24 martie sa fie analizare rezultatele acestui demers, odata cu intervievarea Laurei Kovesi. Aceasta procedura se va incheia pe 25 martie, cand avizul dat in privinta propunerii ministrului Pruna in vederea reinvestirii procurorului Laura Codruta Kovesi in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie va fi transmis Ministerului Justitiei.

Totodata, CSM-ul mentioneaza si cateva aspecte legislative, si anume faptul ca „procedura avizarii se desfasoara conform dispozitiilor art. 54 alin. 1 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, art. 211 din H.C.S.M. nr.193/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind transferul si detasarea judecatorilor si procurorilor, delegarea judecatorilor, numirea judecatorilor si procurorilor in alte functii de conducere, precum si numirea judecatorilor in functia de procuror si a procurorilor in functia de judecator, art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, respectiv a Hotararilor nr. 161/2011 si nr. 105/2013 ale Sectiei pentru procurori prin care au fost stabilite criteriile, subcriteriile si indicatorii privind standardele de evaluare a interviului si a lucrarilor candidatilor pentru numirea in functii de conducere”.

author avatar
Cristina Stefan
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger