AcasăOldAndrei Chiliman, din nou in fata procurorilor anticoruptie

Andrei Chiliman, din nou in fata procurorilor anticoruptie

Edilul suspendat din functie al sectorului 1 al Capitalei a trecut, marti dimineata, pragul sediului central al Directiei Nationale Anticoruptie. Chiliman nu a venit singur la DNA, ci insotit de un avocat.

UPDATE: S-a aflat faptul ca procurorii i-au cerut lui Andrei Chiliman sa vina la DNA pentru a-i aduce la cunostinta faptul ca s-a dispus urmarirea sa penala intr-un nou dosar. Faptele de care este suspectat, in calitate de sef al primariei sectorului 1, sunt abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si complicitate la distrugere, in privinta afectarii unor constructii incadrate in categoria „monument istoric”, dupa cum se mentioneaza in comunicatul DNA.

Mai precis, procurorii sustin urmatoarele:

„Suspectul Chiliman Andrei Ioan, in exercitarea functiei de autoritate publica de primar al Sectorului 1 al municipiului Bucuresti, cu incalcarea atributiilor legale (dispozitii ale Legii administratiei publice locale si Regulamentului de organizare si functionare a Primariei Sectorului 1), a dat ajutor unei persoane interesate sa distruga, in perioada 3 aprilie -19 decembrie 2008, prin folosirea de utilaje grele, constructiile monument istoric, anexe ale Palatului stirbei, situat in centrul municipiului Bucuresti (Calea Victoriei). Concret, intre constructiile distruse se afla pivnita Palatului stirbei, imprejmuirile si remiza (aripa de nord), repertoriate ca monumente istorice, precum si toate vestigiile care se regaseau in subteran, pentru care nu s-a obtinut niciun aviz sau autorizatie de descarcare de sarcina arheologica. Actiunea de demolare a pus in pericol bunul imobil Palat stirbei (monument istoric) si vestigiile subterane care, astfel, au fost si ele distruse.

Ajutorul a constat in aceea ca suspectul Chiliman Andrei Ioan a semnat, cunoscand ca Primaria Sectorului 1 nu era autoritatea competenta si ca actul incalca dispozitiile legale, certificatul de urbanism pentru desfiintarea constructiilor nr. 4901/142/V/42155. De asemenea, ajutorul dat pentru distrugere a constat si in aceea ca a semnat, cunoscand ca Primaria Sectorului 1 nu era autoritatea competenta si ca actul incalca dispozitiile legale, autorizatia de desfiintarea constructiilor nr. 90/04V/2891/08.

Documentele au fost emise in conditiile in care, din Ordinul nr. 2534/17.09.2007 al Ministrului Culturii si Cultelor, publicat in Monitorul Oficial nr. 671/01.10.2007, reiese faptul ca s-a declasat din categoria imobilelor istorice de clasa A un singur imobil – cladire (la singular) nu si anexele de pe Calea Victoriei”.

–-

Liberalul a ajuns la sediul central al institutiei cu putine minute inainte de ora 10 si a stat de vorba cu procurorii mai putin de o jumatate de ora. Momentan nu se cunosc detalii cu privire la motivul pentru care Chiliman a fost prezent, in aceasta dimineata, in cladirea ce adaposteste sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru ca primarul suspendat a ales sa nu discute cu presa- nici la sosirea la DNA si nici la plecare, iar pana la aceasta ora procurorii nu au dat niciun comunicat cu privire la cauza privitor la care au dorit sa stea de vorba cu politicianul. „Va multumesc, nu fac declaratii”, s-a rezumat sa spuna Chiliman, la plecarea de la DNA.

Va reamintim, insa, faptul ca primarul suspendat al sectorului 1 a intrat in vizorul procurorilor anticoruptie intr-un dosar in care este cercetat alaturi de alte persoane, fiind acuzat de complicitate la trafic de influenta, in privinta a ceea ce anchetatorii considera a fi acordarea preferentiala a unor lucrari catre anumite societati comerciale.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger