AcasăOldANAF, noua actiune de amploare, pe durata mai multor luni: Inspectorii controleaza...

ANAF, noua actiune de amploare, pe durata mai multor luni: Inspectorii controleaza deja primele complexuri engros

Gelu Diaconu

Cu un prim pas facut luni, ce implica 15 controale la complexuri engros din Capitala si alte 12 orase – inspectorii ANAF au inceput o noua actiune de control de proportii.

Gelu Diaconu

Denumita „Cristal”, operatiunea ce face parte, dupa cum anunta reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, dintr-o strategie de combatere a evaziunii fiscale din zona comertului de tip engros, si se va desfasura, de luni incepand, si pana pe 25 decembrie.

Actiunea presupune, din cate se precizeaza in comunicatul ANAF, controale zilnice, precum si verificari de documente si discutii cu reprezentantii societatilor comerciale la care au fost gasite nereguli in cadrul verificarilor pe teren si vizeaza complexurile engros din toata tara, 60 la numar.

Iar luni, in cadrul unei prime etape, in jur de 600 de inspectori antifrauda se vor opri pentru a face controale- simultan- la 15 complexuri, unul fiiind, din cate se observa de pe lista ANF, din Capitala – Smart Expo Flora, altul din Afumati, Expomarket Doraly, iar restul din orase precum Brasov, Timisoara, Craiova, dar si din Cluj, Iasi si Bacau.

„La sfarsitul acestei operatiuni, singurii care vor mai desfasura activitati economice in engros-urile din intreaga tara vor fi doar contribuabilii onesti”, asigura Gelu Diaconu, presedintele ANAF, care adauga ca inspectorii antifrauda vor verifica „aceste centre comerciale fara intrerupere, pana cand se va elibera bon fiscal si pentru un surub”.

author avatar
Cristina Stefan
623 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger