AcasăOldAmericanii, in stare de soc, dupa un atac soldat cu 50 de...

Americanii, in stare de soc, dupa un atac soldat cu 50 de morti (VIDEO)

De cateva ore incoace, natiounea americana e ingrozita de cruzimea de care a dat dovada un tanar de nici 30 de ani care, inarmat pana-n dinti, a deschis focul la intamplare, intr-un club, omorand 50 de oameni si ranind inca pe atatia.

Atacul a avut loc duminica, in Orlando, intr-un local de noapte plin ochi, destinat homosexualilor. Din primele date, suspectul- un individ in varsta de 289 de ani, din Florida, in dreptul caruia apar suspiciuni cum ca ar putea fi adept al gruparii autointitulate „Stat Islamic” – varianta aflata inca sub investigatia autoritatilor americane, care inca nu s-au pronuntat asupra veridicitatii ei – ar fi avut asupra sa un pistol, dar si o mitraliera.

La un moment dat, odata intrat in club, a inceput sa traga. Iar in aclea sa au cazut secerati 50 de oameni, pentru salvarea carora nu s-a mai putut face nimic. Din cate au anuntat autoritatile locale, alte cel putin 53 de persoane au supravietuit, cu rani de gravitati diferite si, cu siguranta, cu un soc pe care nu se stie daca il vor uita tot restul zilelor.

Atentie, urmeaza imagini ce va pot afecta emotional: [youtube]CriNEVWqJgQ[/youtube]

La fata locului au intervenit zeci de oameni ai legii. La un moment dat, pentru ca nu a fost chip sa ii elibereze pe oamenii aflati in mare pericol si tinuti, practic, ostatici, s-a intervenit in forta, iar suspectul a fost ucis. „pare sa fi fost organizat si bine pregatit”, a precizat seful politiei din Orlando, citat de CNN.

Se vorbeste despre cel mai sangeros atac terorist, de dupa cele din 11 septembrie 2001. Insusi liderul de la Casa Alba a iesit intr-o declaratie, condamnand gestul de violenta extrema – numindu-l un act de ‘teroare si ura’ si atragand, o data in plus, atentia asupra necesitatii unei legislatii privind controlul armelor de foc.

[youtube]GNQYuMKzrVY[/youtube]

272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger