AcasăOldAlina Bica, la un pas sa scape de arestul preventiv

Alina Bica, la un pas sa scape de arestul preventiv

In conditiile in care magistratii Curtii Supreme au dispus inlocuirea masurii arestului preventiv, dispuse inca de la inceputul lunii trecute in cazul sau, in cea de-a treia cauza in care a ajuns sa fie cercetata si trimisa in judecata de DNA, Alina Bica ar putea parasi Penitenciarul Targsor.

Fosta sefa a DIICOT mai are, insa, de asteptat pana sa afle daca va scapa de arestul preventiv, in conditiile in care, conform B 1 TV, decizia judecatorilor de la Inalta Curte nu este una definitiva, iar procurorii anticoruptie o pot contesta.

In cazul in care acest lucru nu se va intampla, Bica va putea pleca acasa, unde va ramane, timp de 30 de zile, in arest la domiciliu.

O decizie similara au luat magistratii ICCJ si in cazul fostului sef al ANAF, Serban Pop, cercetat in acelasi dosar, pentru complicitate la dare de mita.

Pop si Bica – acuzata in aceasta cauza de luare de mita si „participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu” – au fost arestati preventiv in aceeasi zi, respectiv pe 2 septembrie. Va reamintim ca in acelasi dosar e cercetat si afaceristul Simu, acuzat de dare de mita, si aflat in arest preventiv, masura luata in cazul sau intr-un alt dosar in care e cercetat.

Procurorii sustin ca, „in cursul anului 2014, inculpatul Pop serban a primit de la inculpatul Simu Horia, om de afaceri, suma totala de aproximativ 230.000 euro (cash si sub forma a doua contracte de consultanta judiciara), pentru a interveni la nivelul conducerii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in scopul solutionarii unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, intr-o maniera favorabila acestuia din urma”, dar si ca pe 8 noiembrie acelasi an, Bica, „in calitate de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a primit, pentru sine, in mod indirect, printr-un intermediar (martor denuntator in cauza), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Serban”.

Dosarul a fost trimis Instantei Supreme, spre judecare, pe 26 septembrie.

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger