AcasăOldAlin Cocos, retinut de DNA pentru 24 de ore

Alin Cocos, retinut de DNA pentru 24 de ore

(foto: bzi.ro)

Dupa ce a fost audiat la DNA pentru a doua oara in decurs de doar cateva zile, fiul omului de afaceri Dorin Cocos, Alin, a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurorii anticoruptie.

Alin Cocos este acuzat de dare de mita si trafic de influenta, mentioneaza DNA intr-un comunicat, in acelasi dosar in care fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a fost retinut, tot joi, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Este vorba despre un dosar disjuns din cel in care este cercetata Alina Bica, privitor la o despagubire acordata de Autoritatatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) pentru un teren de peste 13 hectare.

Totodata, in aceeasi cauza, precizeaza procurorii anticoruptie, a mai fost dispusa punerea in miscare a actiunii penale si fata de Alina Bica, pentru luare de mita, abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar si pentru favorizarea faptuitorului.

De asemenea, procurorii au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Ionut Florian Mihailescu, acuzat de complicitate la luare de mita.

Atat fiul omului de afaceriDorin Cocos, cat si Mihailescu si Videanu urmeaza sa fie prezentati, vineri, Instantei Supreme, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Iata ce spun procurorii, in ordonanta de retinere emisa pe numele lui Alin Cocos:

„La data de 15 martie 2011, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, din care a facut parte printre altii si inculpata Bica Alina Mihaela, a aprobat cu incalcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, raportul de evaluare corespunzator dosarului nr. 22714/FFCC, prin care, valoarea unui teren in suprafata de 130 535mp (peste 13 hectare) a fost stabilita la suma de 377.282.300 lei.

In procedura solutionarii dosarului de despagubire, prin raportul de evaluare, valoarea terenului a fost stabilita la suma de 377.282.300 lei.

Având in vedere ca raportul de evaluare, in sine, nu rezolva problema despagubirii daca nu era validat de comisie, beneficiarul drepturilor litigioase, motivat si de valoarea uriasa a sumei pe care urma sa o primeasca, a acceptat solicitarea inculpatului Cocos Alin de a cesiona 25% din drepturile de despagubire la 3 persoane, indicate de acesta, in schimbul sustinerii cauzei sale la Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor.

In acest demers, s-a implicat si inculpatul Mihailescu Ionut Florin, un apropiat al lui Cocos Alin, care a intermediat relatia cu inculpata Bica Alina Mihaela, pentru rezolvarea favorabila a dosarului de despagubire respectiv.

Astfel, urmare influentei exercitate de catre inculpatii Cocos Alin si Mihailescu Ionut Florin asupra inculpatei Bica Alina Mihaela, la data de 15.03.2011 Comisia Centrala de Stabilirea Despagubirilor a validat in favoarea beneficiarului suma de 377.282.300 lei.

In schimbul influentei realizate, inculpata Bica Alina Mihaela a primit o cota parte, egala cu a inculpatului Mihailescu Ionut Florin, dintr-un teren situat in localitatea Snagov, judetul Ilfov, in suprafata de 4425 metri patrati, ce apartinea unei rude de-a inculpatului Cocos Alin.

Transmiterea dreptului de proprietate a fost realizata cu sprijinul inculpatilor Cocos Alin si Mihailescu Ionut Florin, prin tranzactii succesive si persoane interpuse.”

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger