AcasăOldAlexander Adamescu, prins in capitala britanica

Alexander Adamescu, prins in capitala britanica

Alexander Adamescu

Fiul omului de afaceri Dan Adamescu a ajuns in custodia oamenilor legii. Acuzat de luare de mita si disparut fara urma, tanarul a fost identificat, in prima zi a saptamanii, la Londra.

Alexander Adamescu

Tanarul fiu al miliardarului Adamescu, Alexander, pe numele caruia instanta romana emisese un mandat de arestare in lipsa a fost prins si arestat, seara trecuta, in capitala Marii Britanii, conform Digi24.

Bogdan Alexander Adamescu a intrat in vizorul procurorilor la finele lui 2014. Insa la finele lunii martie acest an, anchetatorii anticoruptie au mers in fata instantei autohtone cu o propunere de arestare in lipsa a tanarului afacerist, solicitare care a fost admisa, in acest sens fiind emis un mandat international in lipsa.

La momentul emiterii acestei propuneri de arestare pe numele lui Alexander Adamescu, procurorii notau urmatoarele aspecte:

„In cursul lunilor iunie si decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander impreuna cu tatal sau a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII Civila pentru ca in schimb, acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Adamescu Grigore Dan.

Pana in prezent, procurorii anticoruptie au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta inculpatului in fata organelor judiciare, insa acesta a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala.

Avand in vedere aspectele mentionate anterior, la data de 25 martie 2016, procurorii au inaintat Tribunalului Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioada de 30 zile, de la data punerii in executarea a mandatului de arestare preventiva”.

Precizam ca dosarul in cauza a fost disjuns din cel in care tatal afaceristului a fost trimis in judecata, pentru luare de mita, asemeni altor patru judecatori.

219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger