AcasăOldAlerta la un liceu din Hunedoara. Peste 900 de elevi, evacuati

Alerta la un liceu din Hunedoara. Peste 900 de elevi, evacuati

(foto: admitereliceu.ro)

Desfasurare de forte, joi dimineata, la sediul unui colegiu hunedorean. Politistii, pirotehnistii, dar si pompierii si alti specialisti pregatiti sa intervina in situatii de urgenta s-au deplasat de urgenta in zona, dupa ce un apel la 112 anunta amplasarea unui dispozitiv explozibil in incinta liceului respectiv.

(foto: admitereliceu.ro)

Viceprimarul hunedorean Dan Boboutanu a oferit, intr-o interventie telefonica la Digi 24, mai multe amanunte despre situatia inregistrata in aceasta dimineata la Colegiul de Informatica din orasul aflat in vestul tarii. Astfel, din spusele oficialuli local, situatia se prezinta astfel: cu putine munite dupa ora 8, un barbat despre care, din primele date, se crede ca nu ar avea un nume romanesc, a sunat la numarul unic de urgenta, anuntand ca la unitatea scolara Traian Lalescu ar fi fost amplasata o bomba. Ulterior, oamenii legii au incercat in zadar sa ia legatura cu apelantul, pentru ca acesta si-a inchis telefonul dupa ce a facut anuntul care a pus pe jar autoritatile locale.

Imediat dupa primirea apelului, s-au luat primele masuri, au fost anuntata conducerea colegiului respectiv, toti cei peste 900 de elevi evacuati de catre cadrele didactice, iar incinta liceului izolata. „Practic, astazi nu se mai pot tine ore”, a lamurit viceprimarul.

Specialistii in astfel de situatii urmeaza sa ia la puricat fiecare sala de clasa din cele trei corpuri de cladire, precum si sala de sport, pentru a inlatura orice urma de pericol si a vedea in ce masura se confirma respectivul apel.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger