AcasăOldAlegeri SUA. Trump, primul discurs in calitate de castigator: Voi fi presedintele...

Alegeri SUA. Trump, primul discurs in calitate de castigator: Voi fi presedintele tuturor americanilor

N-a trecut multa vreme de cand cifrele – urmarite nu doar de americani, ci de o lume intreaga- l-au indicat drept marele castigator al scrutinului prezidential, ca Donald Trump a urcat la tribuna si, in uralele sustinatorilor sai, a sustinut primul discurs in noua calitate – de lider al Casei Albe.

Scandarile „USA” auzite pana ca Trump sa isi inceapa speech-ul s-au incheiat abia ce magnatul a inceput sa le vorbeasca, de la sediul de campanie, din New York, sustinatorilor sai. Si nu oricum, ci spunand ca principala sa adversara din cursa pentru sefia Statelor Unite, democrata Hillary Clinton, i-a dat un telefon pentru a-i transmite felicitari pentur succesul din alegeri. „Abia ce-am primit un telefon de la doamna secretar CLinton. Ne-a felicitat pe toti, pentru ca e vorba despre toti. Si eu am felicitat-o, la randul meu, pe ea si familia ei, pentru ca a fost o campanie foarte dificila”, si-a inceput Trump discursul in noua calitate – de al 45-lea lider al Statelor Unite, un discurs in care miliardarul si-a domolit, vizibil, tonul vocii, comparativ cu discursurile din campanie.

Au urmat cateva schitari ale planurilor sale in noua functie, cea de presedinte al uneia dintre cele mai puternice natiuni din lume, Trump axandu-se, in principal, pe ideea de unitate, pe dorinta de a reconstrui „tara si visul american”. „Este momentul sa aratam ca o natiune unita, a venit momentul sa facem acest lucru. Ma angajez fata de fiecare cetatean ca voi fi presedintele tuturor americanilor”, a sustinut Donald Trump, adresandu-se si celor care au ales sa nu il sprijine, carora le-a transmis – in discursul difuzat in direct de marile televiziuni americane- ca vrea sa lucreze impreuna „pentru a uni tara”.

Candidatul Partidului Republican – care, potrivit estimarilor, a obtinut 288 de voturi ale electorilor, in timp ce Hillary Clinton doar 215, in conditiile in care pentru a fi declarat castigator, un candidat avea nevoie de cel putin 270 de optiuni ale electorilor -a mai pus accentul pe faptul ca SUA „vom conclucra cu celelalte natiuni care vor sa coopereze cu noi”.

sursa foto: Facebook/Donald Trump

author avatar
Cristina Stefan
462 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger