AcasăOldAfacerist ialomitean, arestat pentru evaziune

Afacerist ialomitean, arestat pentru evaziune

Un barbat din Ialomita, acuzat de evaziune fiscala si fals in inscrisuri sub semnatura privata, va sta in spatele gratiilor vreme de 30 de zile, cat este valabil mandatul de arestare preventiva emis pe numele sau, la propunerea procurorilor de pe langa Parchetul Tribunalului Ialomita.

Odata ce masura arestarii preventive a fost incuviintata de catre magistratii Tribunalului Ialomita, suspectul, administrator al unei societati comerciale, a ajuns in custodia oamenilor legii.

Prejudiciul adus statului in acest caz, prin „falsificarea in mod sistematic a unui numar insemnat de facturi fiscale de achizitii marfuri si chitante de incasare a sumelor de bani in numerar, prin utilizarea unor stampile false  si a unor formulare tipizate  de chitante si facturi procurate pe cai ilicite, in scopul comiterii infractiunii de evaziune fiscala”, depaseste cu putin doua milioane de lei, anunta, joi, reprezentantii Ministerului Public, intr-un comunicat.

Mai exact, barbatul este acuzat ca, incepand cu martie 2011 si pana la finele lunii aprilie a anului 2013, in calitate de administrator al unei societati comerciale, ar fi trecut in contabilitatea firmei cheltuieli neconforme cu realitatea. „Inculpatul Voinea Vasile a inregistrat in contabilitatea societatii cheltuieli  fictive  in valoare  totala de 5.245.440 lei, corespunzator unui numar de 642 facturi  fiscale fictive si chitante de  incasare aferente, reprezentând achizitii materiale de constructii  si prestari servicii de la un  numar de 12 societati comerciale furnizoare”, precizeaza sursa citata.

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger