AcasăOldAeroportul Zaventem, in continuare inchis. Zbor Blue Air spre Bruxelles, redirectionat catre...

Aeroportul Zaventem, in continuare inchis. Zbor Blue Air spre Bruxelles, redirectionat catre Liege

Avand in vedere faptul ca autoritatile in materie au anuntat ca, pe intreg parcursul zilei, nu vor fi operate decolari sau aterizari pe aeroportul afectat de cele doua explozii produse marti dimineata, operatorii de zbor se adapteaza situatiei.

In acest sens, avand in vedere ca aeroportul Bruxelles Zaventem se mentine inchis, compania Blue Air a anuntat ca zborul Bucuresti-Bruxelles si retur, programat sa se desfasoare in cursul celei de-a doua parti a zilei de miercuri, va fi redirectionat catre aeroportul Liege, oras aflat in apropiere de capitala Belgiei. „Compania Blue Air a luat masurile necesare pentru a asigura in deplina siguranta operarea zborului 0B123/124 Bucuresti – Bruxelles – Bucuresti din 23 martie 2016. Astfel, Blue Air a hotarat redirectionarea zborului catre Aeroportul Liege (situat la 80 km de Bruxelles), cu urmatorul orar de zbor: 0B123 17:05 Bucuresti – 19:00 Liege 0B124 19:45 Liege – 23:30 Bucuresti (toate sunt ore locale)”, anunta reprezentantii operatorului aerian low-cost, intr-un comunicat.

Un alt aspect important de mentionat pentru calatorii care au bilete la cursa catre Bucuresti este acela ca pasagerii vor fi transportati – gratuit – cu autocarul intre Bruxelles – Gare du Nord si Aeroportul Liege. „Pe aceasta cale facem apel catre pasageri sa se prezinte cu 3 ore inainte de zbor la punctul de intalnire din Bruxelles – statia de autocare dedicata din Gare du Nord. Vom asigura transferul cu autocarul catre Bruxelles – Gare du Nord si pasagerilor care vor ateriza la Liege”, subliniaza reprezentantii Blue Air.

Va precizam si faptul ca din directia Aeroportului din Bruxelles s-a aflat, miercuri, tot prin intermediul unui comunicat, faptul ca, urmare a deflagratiilor produse la terminalul „Plecari” al aeroportului, ancheta este in plina desfasurare, iar cladirea este inchisa, pentru a se face cercetarile necesare lamuririi situatiei, ca urmare nici macar reprezentantii aerogarii nu au acces in interior.

Din datele prezentate miercuri dimineata de presa internationala, bilantul atacurilor sangeroase de marti, in urma carora in Belgia au fost decretate trei zile de doliu, indica 30 de decese- cele mai multe – 20- in zona statiei de metoru Maelbeek, dar si 230 de raniti.

author avatar
Cristina Stefan
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger