AcasăOldAeronava cu peste 60 de pasageri la bord, deturnata

Aeronava cu peste 60 de pasageri la bord, deturnata

O noua situatie prevazuta legata de domeniul transportului aerian sadeste ingrijorare in randul lumii intregi.

UPDATE 15.00 – Dupa cateva ore in care pilotii si personalul de zbor au trecut prim momente greu de imaginat, situatia a redevenit la normal. In sensul in care criza in care a fost implicat avionul apartinand EgyptAir, ajuns in mod neprevazut in Cipru, pe aeroportul din Larnaca, a luat sfarsit in urma cu scurta vreme.

Anuntul a venit din directia operatorului de zbor, care a confirmat, in urma cu doar cateva minute, faptul ca toate persoanele tinute fara voia lor in incinta aeronavei deturnate de la parcursul initial au fost eliberate. Dar si ca, odata cu eliberarea ostaticilor, a fost arestat si barbatul considerat responsabil pentru incident.

UPDATE 5: Cele mai recente informatii din directia companiei de zbor, postate in urma cu aproximativ 5 minute prin intermediul unui mesaj postat in limba engleza pe reteaua de socializare, indica faptul ca un oficial al Egypt Air a declarat faptul ca trei pasageri, pe langa pilot, copilor si trei membri ai echipajului de zbor se afla si la acest moment in respectiva aeronava. De asemenea, la bordul avionului deturnat se afla si individul care a pus la cale acest plan diabolic.

UPDATE 4: Din cate anunta CNN, citand un purtator de cuvant al Presedintiei de la Cairo, principalul suspect in acest caz este un cetatean egiptean. De asemenea, aceeasi sursa, citand de aceasta data ministrul cipriot al Transporturilor, indica faptul ca problema ar avea mai degraba legatura cu o situatie de iz familial, respectiv cu fosta sotie a suspectului, decat cu un risc legat de o eventuala actiune terorista. Ramane de vazut ce amanunte suplimentare vor fi facute publice in aceasta privinta in perioada imediat urmatoare.

[youtube]KyRSliyqrbE[/youtube]

UPDATE 3: Oficialii companiei de zbor au anuntat, de asemenea, pe o retea de socializare, faptul ca s-au pus la dispozitia celor care vor sa obtina informatii despre cursa respectiva doua linii telefonice de urgenta- una apelabila din interiorul Egiptului: 0800 77 77 000 si cealalta pentru apeluri internationale:  +2 02 25989320-29

UPDATE2: Reprezentantii companiei egiptene careia ii apartine avionul care a fost deturnat in timpul cursei interne Alexandria-Cairo au anuntat, in urma cu putine minute, intr-un scurt comunicat de presa, faptul ca s-a reusit sa se discute cu individul care a pus stapanire pe aeronava. Si ca, in urma acestora, s-a convenit ca majoritatea pasagerilor, cu exceptia a patru cetateni straini si a membrilor echipajului, sa fie eliberati.

Avand in vedere ca era vorba despre un zbor inntern, se presupune ca multi dintre calatorii aflati la borul avionului respectiv erau de origine egipteana.

UPDATE: Din cate anunta din directia EgyptAir, citandu-se un oficial al companiei, se confirma varianta ca aparatul de zvor a fost deturnat. Trebuie precizat, insa, ca mai nou se vorbeste despre un numar mai mic de pasageri care s-ar afla la bordul Airbus-ului A320 – si anume 56 de calatori si sapte membri ai echipajului si un responsabil cu securitatea. Ca urmare, ar fi vorba despre 64 de persoane, si nu despre 81 de oameni, cum se aflase anterior.

[youtube]spztzBiFwNY[/youtube]

––

De aceasta data este vorba despre situatia unui avion de pasageri cu peste 80 de oameni le bord, avion apartinand unei companii egiptene, despre care s-a aflat ca ar fi fost deturnat.

Din primele informatii prezentate de presa internationala, aeronava a aterizat, in cele din urma, dupa ce cursul sau a fost deviat in timpul zborului. Avionul a fost adus la sol pe aeroportul din capitala Ciprului, Larnaca, si la acest moment se afla sub stricta paza, la sol. Nu se stie daca exista eventuale victime in randul celor 81 de oameni aflati in aeronava si nici care e exact situatia la bordul avionului.

Aparatul de zbor apartinand Egypt Air plecase din Alexandria si urma sa ajunga in capitala egipteana, Cairo. Doar ca parcursul zborului a fost deviat, chiar in timpul cursei, in urma unei cereri care a generat, foarte probabil, spaima in randul calatorilor si al personalului de zbor. Potrivit site-ului BBC, ar fi vorba despre cel putin un individ, care s-a imbarcat in respectiva aeronava ca simplu pasager, dar care, la un moment dat in timpul zborului ar fi amenintat ca are asupra sa o centura cu explozibil. Nu se stie deocamdata daca barbatul care a facut aceasta amenintare are si complici sau daca actioneaza singur.

De altfel, pana la aceasta ora nu sunt clare nici motivele pentri care individul a luat aceasta decizie de a deturna aeronava respectiva, pentru simplul fapt ca la urechile autoritatilor locale nu au ajuns revendicari ale individului.

Din motive lesne de inteles, aeroportul din Larnaca a fost inchis, pana la momentul la care situatia se va rezolva. Zborurile care ar fi trebuit sa ajunga la aeroportul respectiv sunt, momentan, deviate.

Vom reveni cu detalii!

author avatar
Cristina Stefan
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger