AcasăOldAdus la DNA, Oprescu a aflat oficial: procurorii au extins cercetarile in...

Adus la DNA, Oprescu a aflat oficial: procurorii au extins cercetarile in dosarul sau. S-au pus si sechestre

Sorin Oprescu

Politicianul a putut parasi, in prima parte a zilei de luni, Arestul Central al Politiei Capitalei, insa doar insotit de oamenii legii si doar pentru a ajunge la o destinatie precisa: sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie.

Sorin Oprescu

Odata ajuns in fata procurorilor, primarul suspendat din functie al Capitalei a fost informat despre faptul ca asupra sa au fost extinse cercetarile, pentru alte presupuse fapta. Confirmarea acestui aspect a venit, in urma cu scurt timp, chiar de la anchetatori, reprezentantii DNA anuntand, intr-un comunicat, faptul ca Oprescu este suspectat si de constituire a unui grup infractional organizat si spalare de bani.

Totul in conditiile in care, la inceputul lunii trecute, cand a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, Oprescu fusese acuzat de procurori doar de luare de mita.

Totodata, politicianul in varsta de 63 de ani a fost informat despre faptul ca procurorii au dispus aplicarea unui sechestru asigurator pe o cota parte a doua bunuri imobile ale sale -respectiv pe o casa si un teren. Procurorii au luat o masura similara si in cazul unei locuinte aoartinand iubitei primarului suspendat al Capitalei, imobil situat in sectorul 1 al Capitalei.

Va prezentam, integral, precizarile procurilor in privinta lui Oprescu:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus, fata de OPRESCU SORIN MIRCEA, primar al municipiului Bucuresti, in prezent suspendat din functie, aflat in stare arest preventiv in prezenta cauza, extinderea urmaririi penale cu privire la savarsirea, in concurs real cu infractiunea de luare de mita, si a infractiunilor de

– spalare de bani,

– abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

– constituire a unui grup infractional organizat.

In aceeasi cauza s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a cotei indivize de 5/6 dintr-un imobil situat in Bucuresti, sectorul 1, cu o suprafata utila totala de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasa, loc de parcare la demisol si boxa) si cota parte indiviza ce reprezinta 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate in proprietatea lui OPRESCU SORIN MIRCEA, pana la concurenta valorii de 1.264.531,8 lei.

De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil apartinand partenerei de viata a lui OPRESCU SORIN MIRCEA, situat in Bucuresti, sectorul 1, pana la concurenta valorii de 2.411.019,01 lei.

La dispunerea acestei masuri s-au avut in vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsa”.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger