AcasăOldAdrian Nastase, la Parchetul General pentru a discuta cu procurorii

Adrian Nastase, la Parchetul General pentru a discuta cu procurorii

Adrian Nastase

Fostul premier a ajuns, joi dimineata, cu putine minute inainte de ora 10, la sediul Parchetului General.

UPDATE 12.30 – La aproape doua ore si jumatate de cand a venit la Parchet, Adrian Nastase a parasit sediul PIICJ, la finele discutiilor pe care le-a avut – in calitate de martor -cu procurorii care fac cercetari in Dosarul Mineriadei, in privinta evenimentelor din vara anului 1990. „Sigur ca lucrurile de acum 25 de ani trebuie lamurite nu numai de istorici (…) in baza hotararii CEDO procurorii cauta sa le elucideze”, a mentionat nastase, la iesirea de la audieri, reamintind faptul ca a devenit membru al Guvernului, respectiv ministru de Externe, la doua saptamani de la evenimentele respective.

„Sigur, intalnirea s-a derulat absolut normal (…) amintind unele dintre lucrurile pe care eu le stiam (…) in legatura cu functionarea partidului la acel moment – a FSN-ului, sigur, foarte multe lucruri nu am putut sa spun – si sunt chestiuni de detaliu- pentur ca nu participam la luarea decziilor in acea perioada. Au fost intrebari, sunt avocati din partea suspectilor in dosar, unii dintre ei au dorit sa adauge sau sa obtina anumite clarificari. Ce am putut sa ajut in aceasta chestiune mi-am propus sa fac acest lucru”, a adaugat fostul premier Adrian Nastase.

––

Inainte de a discuta cu procurorii, Adrian Nastase a facut cateva scurte precizari, cu privire la motivul prezentei sale la PICCJ.

Adrian Nastase

Nastase se alatura celorlalti demnitari ai statului chemati la audieri in Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, in ultimele saptamani, odata ce s-a decis redeschiderea cauzei si reluarea cercetarilor. La acel moment responsabil cu relatiile externe in FSN, ulterior fiind numit ministru de Externe, fostul lider PSD a venit, joi, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a discuta cu procurorii – in calitate de martor, dupa cum a subliniat Nastase insusi. „Am fost invitat ca martor. Ma cunoasteti suficient sa stiti ca nu va spun mai mult”, a declarat, printre altele, Adrian Nastase.

Va amintim ca la Parchetul General s-au prezentat, incepand cu luna octombrie, atat fostul sef al statului Ion Iliescu, cat si Virgil Magureanu, fostul premier Petre Roman, precum si alte nume cunoscute din ierarhia statului de la acea vreme.

author avatar
Cristina Stefan
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger