AcasăOldAcuzatiile si masurile luate de DNA in cazul Hexi

Acuzatiile si masurile luate de DNA in cazul Hexi

La finele audierilor ce au avut loc, inca de dimineata, la sediul central al DNA-ului, institutie al carei prag a fost trecut, rand pe rand, de catre directorul general al Hexi Pharma, de sotia si cumnatul patronului Dan Condrea, dar si de un fost partener de afaceri al acestuia din urma, procurorii au anuntat primele  masuri in acest caz.

Asadar, societatea comerciala Hexi Pharma, in calitate de persoana juridica, e urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare a banilor, se mentioneaza intr-un comunicat al DNA-ului. In aceeasi cauza au intrat in vizorul anchetatorilor antioruptie si  doua firme din Cipru, CPS CHEMICAL & PHARMACEUTICAL SOLUTIONS LTD si HATOM LIMITED LTD, suspectate de complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor.

Cat priveste persoanele fizice ajunse in atentia anchetatorilor DNA in cazul de fata, la incheierea celor cateva ore de audieri, Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, a parasit sediul institutiei avand calitatea de suspect pentru complicitate la evaziune fiscala, in timp ce Miron Panaitescu, fostul partener de afaceri al lui Condrea, administrator la mai multe societati comerciale, precum si sotia si unul dintre cumnatii patronului Hexi, Uliana si Radu Ochinciuc, sunt urmariti penal pentru spalare de bani.

Din cate anunta procurorii, atat Uliana Ochinciuc, cat si Radu Ochinciuc sunt cercetati sub control judiciar, pentru 60 de zile.

Totodata, procurorii anunta ca s-a dispus sechestrul asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile, printre care 23 de imobile aflate in Bucuresti si Ilfov si 32 de autoturisme, dar si asupra unor conturi bancare deschise in Romania, Cipru, Elvetia si Germania „de catre persoanele care au participat la savarsirea infractiunilor sau care au obtinut beneficii in urma acestora”.

Cat priveste motivele pentru care au fost luate aceste masuri, procurorii sustin, printre altele, faptul ca „din probele administrate in cauza a mai rezultat ca in perioada 29 aprilie 2016 – 13 mai 2016, dupa ce au fost relatate in presa aspecte privind faptele savarsite de catre reprezentantii HEXI PHARMA CO S.R.L., Condrea Dan Alexandru a transferat o parte din aceste sume din conturile personale in conturile suspectilor OCHINCIUC ULIANA (229.024 euro) si OCHINCIUC RADU (320.000 euro) in scopul ascunderii sau al disimularii originii ilicite”.

sursa foro: b1.ro/antena3.ro

264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger