AcasăOldActiune de amploare: zeci de perchezitii in Capitala si 22 de judete,...

Actiune de amploare: zeci de perchezitii in Capitala si 22 de judete, in privinta unor articole pirotehnice

Actiune de amploare a oamenilor legii, demarata miercuri dimineata. Se fac nu mai putin de 50 de perchezitii, descinderile fiind urmate de zeci de audieri.

Daca inca de zilele trecute – avand in vedere ca se apropie Sarbatorile – politistii au verificat mai mult comercianti si au confiscat cantitati importante de produse pirotehnice – artificii, petarde si pocnitori- pentru care vanzatorii nu aveau acte sau drept de comercializare, de aceasta data desfasoara o actiune de amploare, pe raza Capitalei si a 11 de judete.

Verificarile se fac de catre politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase din cadrul IGPR, in prezenta reprezentantilor Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, atat in Capitala, cat si in Arges, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Caras-Severin, Cluj, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timis, Valcea si Vaslui.

Oamenii legii fac cercetari intr-un dosar penal, instrumentat de politistii de la IPJ Timis, avand suspiciuni in privinta „savarsirii infractiunilor de efectuare fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice si comercializare catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni”, din cate anunta, marti, IGPR.

Mai exact, politistii au indicii ca, din vara incepand, mai exact din luna iunie, reprezentantii unei firme timisorene ar fi vandut unor persoane mai multe articole pirotehnice din randul celor pe care persoanele fizice neautorizate nu au voie, prin lege, sa le detina, fiind utilizabile doar de catre specialistii in materie de pirotehnie. De altfel, reprezentantii legii mentioneaza ca, pentru a scapa de emotiile unor posibile controale din directia autoritatilor, respectivele articole pirotehnice ar fi fost comandate si primite de catre persoanele asupra carora planeaza suspiciuni prin intermediul unor firme de curierat.

Ar mai fi de mentionat faptul ca, la finele perchezitiilor, oamenii legii urmeaza sa conduca la audieri, in baza unor mandate de aducere, nu mai putin de 50 de persoane. Discutiile cu politistii vor avea loc la sediile inspectoratelor din Capitala si din judetele pe raza carora se efectueaza perchezitii.

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger