AcasăOldActiune de amploare in Bucuresti si 11 judete, la societati ce se...

Actiune de amploare in Bucuresti si 11 judete, la societati ce se ocupa cu prelucrarea lemnului

Sute de politisti, jandarmi, inspectori silvici si inspectori antifrauda fiscala din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, dar si zeci de comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu au descins la 82 de sedii sociale si puncte de lucru, atat in Capitala, cat si din 11 judete, in cadrul unei actiuni de prevenire si combatere a ilegalitatilor in domeniul silvic.

Concret, anunta IGPR, actiunea de amploare, desfasurata sub coordonarea de specialitate a Directiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Politiei Romane si a Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, vizeaza atat taierile ilegale de arbori, cat si eventualele infractiuni de evaziune fiscala in acest domeniu.

Echipele de control, formate din oameni ai legii de la Politia Capitalei, precum si din cadrul Directiei de Ordine Publica – I.G.P.R., ai inspectoratelor judetene de politie din Vrancea, Bacau, Brasov, Covasna, Dambovita, Harghita, Neamt, Prahova, Suceava, Arges, Buzau, actioneaza simultan, joi, in 82 de locuri. Este vorba de sedii sociale, puncte de lucru si de exploatare a masei lemnoase, precum si depozite si gatere din cele 11 judete si municipiul Bucuresti. „Sunt vizate activitatile desfasurate de peste 40 de societati comerciale cu obiect de activitate in exploatarea, prelucrarea, transportul si comercializarea lemnului, precum si mai multe persoane fizice. (…) In cadrul actiunii se verifica tot circuitul parcurs de la taiere la prelucrarea si comercializarea lemnului, fiind efectuate controale in teren, precum si asupra tuturor documentelor existente”, se mai precizeaza in comunicatul Inspectoratului General al Politiei Romane.

La aceasta actiune participa, de asemenea, si jandarmi, dar si specialisti din cadrul Departamentului pentru Ape, Paduri si Piscicultura, respectiv ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic si Vanatoare din subordine.

Sursa foto: gazetabt.ro

329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger