AcasăOldActiune de amploare a politistilor: peste 30 de perchezitii in sapte judete!

Actiune de amploare a politistilor: peste 30 de perchezitii in sapte judete!

Zeci de politisti fac, joi, mai multe perchezitii, pe raza a sapte judete ale tarii, verificarile desfasurandu-se in cadrul unui dosar penal instrumentat de IPJ Prahova. Oamenii legii au suspiciuni privind savarsirea unor fapte de evaziune fiscala, in domeniul producerii si comercializarii de bauturi alcoolice.

Mai exact, sunt verificate atat sedii de firma, cat si locuinte ale unor persoane fizice din judetele  Arges, Braila, Buzau, Iasi, Prahova, Teleorman si Vrancea. In total, din datele anuntate de catre reprezentantii Inspectoratului judetean de Politie Prahova, se fac cercetari la 15 sedii ale unor firme, si la 17 domicilii. Este vorba, asadar, de 32 de perchezitii, la care iau parte peste 80 de politisti, coordonati de specialisti in investigarea criminalitatii economice.

Actiunea de joi este menita sa duca la destructurarea unei retele despre care politistii au indicii ca s-ar fi specializat in evaziune fiscala in domeniul producerii si vanzarii de vin. „Din primele cercetari a rezultat ca, in perioada 2014-2015, cei in cauza ar fi comercializat importante cantitati de vin de masa, fara a inregistra in evidentele contabile ale societatilor administrate toate operatiunile comerciale efectuate si veniturile realizate, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale”, anunta IPJ Prahova, reprezentantii institutiei mentionate adaugand ca prejudiciul in acest caz se ridica la circa 300.000 de lei.

sursa foto: tion.ro

166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger