AcasăOldAccident de autocar cu 14 morti, pe o sosea spaniola. La bord...

Accident de autocar cu 14 morti, pe o sosea spaniola. La bord erau zeci de studenti (VIDEO)

Operatiune de salvare contra cronometru, cu zeci de cadre medicale, pompieri si politisti. Un cumplit accident in care a fost implicat un autocar in interiorul caruia se aflau peste 50 de personae, majoritatea studenti Erasmus de diferite nationalitati, a avut loc la primele ore ale zilei de duminica.

 

Impactul rutier in urma caruia autocarul s-a rasturnat, fiind grav avariat, din cate se poate vedea din imaginile surprinse la fata locului, imediat dupa accident, a fost foarte violent, de unde si numarul mare de victime. In accident a mai fost implicata o alta masina, in care se aflau soferul si cel putin un alt pasager.

 

Din primele date, 14 oameni au murit, iar alte persoane au suferit leziuni cu grade diferite de gravitate, din cate precizeaza presa locala. Mai exact, conform El Pais, care citeaza un ministru spaniol, ar fi vorba despre 43 de raniti. In ajutorul victimelor au ajuns mai multe ambulante si masini de pompieri cu echipaje specializate in interventii in situatii de urgenta. Ranitii au fost dusi la mai multe spitale din apropierea perimetrului in care a avut loc tragedia rutiera.

[youtube]q8j6_sdno-4[/youtube]

Accidentul in care a fost implicat autocarul la bordul caruia calatoreau, din cate se pare, 56 sau 57 de persoane, majoritatea studenti inscrisi in programul Erasmus, s-a produs pe o sosea din Spania, intre Valencia- locul de plecare al grupului aflat la bord si Barcelona- destinatia catre care se indreptau tinerii, la finele unui eveniment artistic la care participasera.

Din nefericire, parcursul mijlocului de transport s-a oprit brusc, la circa 150 de kilometri de Barcelona, ca urmare a faptului ca, din motive neclare inca, autocarul a ajuns sa se rastoarne pe marginea drumului. Momentan nu se cunosc informatii in privinta nationalitatii studentilor aflati la bordul autocarului, date despre victime nefiind, momentan, disponibile.

 

 

O ancheta a fost demarata la locul impactului, pentru a se stabili cum anume s-a produs accidentul.

sursa foto: captura video youtube

accidente de autocar en Tarragona

author avatar
Cristina Stefan
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger