AcasăOldA murit Mircea Ionescu Quintus, liderul de onoare al PNL

A murit Mircea Ionescu Quintus, liderul de onoare al PNL

Mircea Ionescu Quintus nu ascunde dezamagirea pe care i-au produs-o parlamentarii

Pierdere grea pentru marea familie liberala. Presedintele de onoare al PNL, seniorul Mircea Ionescu Qiuntus, a pierit la respectabila varsta de 100 de ani.

Seniorul liberal a condus PNL-ul in intervalul 1993-2001, a fost si presedinte al Senatului si a avut, totodata, un mandat ministerial, in Guvernul Stolojan, cand a detinut portofoliul Justitiei.

De remarcat este faptul ca Mircea Ionescu Quintus a facut politica intr-un singur partid de-a lungul carierei sale politice – si anume in Partidului National Liberal, formatiune al careia a fost timp de opt decenii. In cursul acestei primaveri, mai exact in martie, luna in care a aniversat un secol de viata, Ionescu Quintus a fost decorat la Cotroceni. In ziua in care a fost prezent la Cotroceni, regretatul politician spunea urmatoarele: „se poate face treaba in Romania si cu intelegere, nu numai cu dusmanie”.

Pe langa politica, Quintus era pasionat de epigrame, publicand, de-a lungul vietii, mai multe volume cu astfel de creatii. De altfel, Mircea Ionescu Quintus a compus una si cu prilejul implinirii unui veac de existenta, care suna astfel: „Spre-o suta anii mi se-aduna/Ca prin paduri semetii brazi/Si s-or gasi destui sa spuna/Ce mai inseamna suta azi?”….

author avatar
Cristina Stefan
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger