AcasăOldA murit Iolanda Balas

A murit Iolanda Balas

Gloria sportului romanesc, Iolanda Balas, a pierdut lupta cu boala, trecand in lumea celor drepti. Fosta atleta a murit la varsta de 79 de ani.

Sportul autohton primeste, vineri, o veste foarte trista. Legendara Iolanda Balas Soter, una dintre cele mai apreciate figuri ale sportului autohton, al carei nume este cunoscut atat de generatiile tinere, cat si de cei care i-au urmarit evolutiile, in competitiile la care au participat, in urma cu cativa zeci de ani, a murit, anunta B 1 Tv.

Numele Iolandei Balas ramane in istoria sportului romanesc si mondial gratie rezultatelor obtinute in proba de saritura in inaltime, atat la competitii mondiale, cat si olimpice, dar si a recordurilor stabilite la concursuri.

Dupa ce nu a mai participat la concursuri, nu s-a retras complet din sfera competitionala, ci a continuat sa mearga la evenimente sportive, dar in calitate de arbitru. Mai mult, a condus Federatia Romana de profil, timp de 17 ani, pana in 2005, dar si in anii urmatori celor in care nu s-a mai aflat la carma atletismului autohton nu a prididit in a-si oferi priceperea si sustinerea pentru tot ceea ce insemna activitate sportiva.

sursa foto: atletismtv.ro

author avatar
Cristina Stefan
278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger