Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Eveniment » A murit Fidel Castro. Anuntul, facut de fratele sau, actualul lider de la Havana (VIDEO)

A murit Fidel Castro. Anuntul, facut de fratele sau, actualul lider de la Havana (VIDEO)

Autor:

Fostul lider de la Havana, care a condus Cuba aproape cinci decenii, a pierit vineri seara tarziu, din cate s-a anuntat la televiziunea de stat cubaneza, informatia fiind preluata, sambata, de presa din lumea intreaga.

 

fidel castro A murit Fidel Castro. Anuntul, facut de fratele sau, actualul lider de la Havana (VIDEO)

UPDATE: Vor fi 9 zile de doliu national in Cuba, dupa decesul lui Fidel Castro.

La nivel de reactii, trebuie spus ca daca la Havana oamenii s-au declarat surprinsi si tristi de vestea ca Fidel Castro a parasit lumea celor vii, nu la fel de sumbra a fost atmosfera in Florida. Dimpotriva, la Miami au fost sute de cubanezi care au iesit pe strazi dupa ce au auzit vestea trecerii in nefiinta a fostului “tiran”, cum l-au numit unii dintre cei care au primit cu urale anuntul decesului fostului presedinte cubanez.

—-

Fidel Castro avea 90 de ani si de aproximativ 8 ani se retrasese efectiv din fruntea Cubei, pe fondul subrezirii starii de sanatate, “El lider maximo” predandu-i fraiele puterii in statul comunist fratelui sau mai tanar, Raul, cel care si are la momentul de fata, puterea suprema la Havana.

raul A murit Fidel Castro. Anuntul, facut de fratele sau, actualul lider de la Havana (VIDEO)De altfel, Raul Castro a fost cel care s-a adresat natiunii, pentru a face public anuntul privind decesul fostului presedinte cubanez. Totodata, a transmis ca ramasitele pamantesti ale lui Fidel Castro vor fi incinerate in cursul zilei de sambata, cum si-ar fi dorit acesta din urma.

Fostul revolutionar ajunsese la putere in 1959, ca premier, pentru ca apoi cel supranumit “el lider maximo” sa devina presedinte al Cubei, in 1976.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!