AcasăOldA murit Fidel Castro. Anuntul, facut de fratele sau, actualul lider de...

A murit Fidel Castro. Anuntul, facut de fratele sau, actualul lider de la Havana (VIDEO)

Fostul lider de la Havana, care a condus Cuba aproape cinci decenii, a pierit vineri seara tarziu, din cate s-a anuntat la televiziunea de stat cubaneza, informatia fiind preluata, sambata, de presa din lumea intreaga.

UPDATE: Vor fi 9 zile de doliu national in Cuba, dupa decesul lui Fidel Castro.

La nivel de reactii, trebuie spus ca daca la Havana oamenii s-au declarat surprinsi si tristi de vestea ca Fidel Castro a parasit lumea celor vii, nu la fel de sumbra a fost atmosfera in Florida. Dimpotriva, la Miami au fost sute de cubanezi care au iesit pe strazi dupa ce au auzit vestea trecerii in nefiinta a fostului „tiran”, cum l-au numit unii dintre cei care au primit cu urale anuntul decesului fostului presedinte cubanez.

–-

Fidel Castro avea 90 de ani si de aproximativ 8 ani se retrasese efectiv din fruntea Cubei, pe fondul subrezirii starii de sanatate, „El lider maximo” predandu-i fraiele puterii in statul comunist fratelui sau mai tanar, Raul, cel care si are la momentul de fata, puterea suprema la Havana.

De altfel, Raul Castro a fost cel care s-a adresat natiunii, pentru a face public anuntul privind decesul fostului presedinte cubanez. Totodata, a transmis ca ramasitele pamantesti ale lui Fidel Castro vor fi incinerate in cursul zilei de sambata, cum si-ar fi dorit acesta din urma.

Fostul revolutionar ajunsese la putere in 1959, ca premier, pentru ca apoi cel supranumit „el lider maximo” sa devina presedinte al Cubei, in 1976.

[youtube]oYwqMZP-Sbw[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger