Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Eveniment » A murit actorul Ion Besoiu

A murit actorul Ion Besoiu

Autor:

Lumea artistica trece printr-un alt moment foarte dificil, o data cu pierderea lui Ion Besoiu, unul dintre marii actori ai neamului.

 

besoiu 720x480 A murit actorul Ion BesoiuInterpretul rolului capitanului Lupan din “Toate panzele sus” avea 85 de ani si si-a gasit sfarsitul la un spital din Capitala, rapus, pare-se, de o problema cardiaca.

Chiar daca a plecat dintre cei vii, in urma lui Ion Besoiu vor ramane sute de roluri- atat in teatru, cat si in cinematografie. Printre cele mai recente productii pe genericul careia figureaza numele regretatului artist se numara si “Bucuresti Non Stop”, in care a jucat alaturi de Dorina Lazar si Gheorghe Ifrim.

Nascut la Sibiu, absolvent al Academiei de Teatru din acest oras, a si debutat la Teatrul de stat sibian. Abia apoi a ajuns in Capitala si a inceput colaborarea cu Teatrul Bulandra, unitate de cultura pe care a si condus-o, mai bine de un deceniu. A jucat in “Livada de visini”, “Unchiul Vanea” si in “Pescarusul” lui Cehov, in puneri in scena dupa lucrarile semnate Shakespeare – si anume in “Hamlet”, “Visul unei nopti de vara” si in “Poveste de iarna”, dar si in “Julius Caesar”, dar si Camus, Moliere sau D.R. Popescu. La nivel de filme, Besoiu a avut roluri in “Haiducii”, “Rascoala”, “Bariera”, “Revansa”, “Mircea” sau “Nemuritorii”, dar si in serialul regizat de Mircea Muresan, in urma cu mai bine de 40 de ani, in care a jucat alaturi de Ilarion Ciobanu, Jean Constantin si Ion Dichiseanu, .    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!