AcasăOldA fost numit noul sef al Politiei Romane/Schimbari la varful MAI

A fost numit noul sef al Politiei Romane/Schimbari la varful MAI

Odata ce Petre Toba a parasit conducerea Politiei Romane, urmare a numirii sale in cadrul Guvernului Ciolos, la conducerea Ministerului de Interne, la sefia IGPR a fost numit, joi, un nou sef.

Este vorba despre Bogdan Despescu, pana de curand sef al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, pe care ministrul Toba l-a propus in noua functie, iar premierul a acceptat numirea sa in fruntea Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Noul sef al Politiei Romane are 43 de ani, e absolvent al Academiei de Politie A.I.Cuza, si a lucrat, anterior numirii sale – vara trecuta- in fruntea politiei constantene, atat in cadrul IPJ Buzau, cat si Prahova, din cate anunta MAI.

Totodata, pe langa noul nume instalat in fruntea IGPR, tot joi au mai fost anuntate cateva schimbari la nivelul conducerii Ministerului de Interne. Astfel, trei secretari de stat din cadrul MAI au fost eliberati din functie, prin decizii ale premierului, la propunerea ministrului Toba. Este vorba despre generalul Ilie Botos, inlocuit de chestorul general de politie Ioan Buda, pana la aceasta ora inspector general al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, despre Bogdan Tohaneanu, inlocuit de Tiberiu Florea Trifan, pana la aceasta data coordonator al sectiei consulare, in cadrul Ambasadei Romaniei in Italia, dar si despre Gheorghe Cornescu. Totodata, din cate se mentioneaza in comunicatul MAI, chestorului de politie Ion Stoica „i-a incetat exercitarea cu caracter temporar a functiei publice de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne”.

sursa foto: revistapolitiei.ro

author avatar
Cristina Stefan
1.045 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger