AcasăOld1 Iunie – Ziua Campionilor

1 Iunie – Ziua Campionilor

Primăria Sectorului 1 Bucureşti cu sprijinul Federaţiei Române de Rugby vor sarbători ziua internaţională a copiilor într-un mod inedit prin organizarea evenimentului Copilarie Eternă  (1 Iunie “Ziua Campionilor”– Junior Vs Senior ).

„Sportul înseamnă sănătate! Autorităţile trebuie să încurajeze tinerii să facă sport, mai ales în condițiile în care fenomenul obezității în rândul copiilor a luat proporții îngrijorătoare. De aceea, Primăria Sectorului 1 se implică în dezvoltarea sportului de masă şi de performanţă precum şi în refacerea şi salvarea de la distrugere a bazelor sportive din această zonă administrativă. În Sectorul 1 elevii au posibilitatea să se întreacă încă din 2005  în „Cupa 1”, cea mai importantă competiţie a sportului şcolar din Capitală şi pot să practice sportul preferat în baze sportive moderne, demne de viitori campioni”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Juniorii de astăzi îşi vor încerca abilităţile la Rugby, Fotbal, Volei, Scrimă, Box, Tenis, Baschet 3 la 3, Triatlon, Dans sportiv, Street Dance, Lupte, Atletism si Judo în faţa unor nume consacrate din aceste discipline sportive.

La finalul acţiunii, cei mici îi vor premia pe idolii lor.
Şi-au anunţat prezenţa marii campioni Gica Popescu, Bogdan Stelea, Leonard Doroftei, Laura Badea, Mihai Covaliu, Virgil Stănescu, Gabi Szabo.

“Ne dorim sa sărbătorim Ziua Internaţională a Copilului prin sport, plecând de la zicala antică Mens sana in corpore sano. Tinerii de astăzi care practică sportul, dar şi cei din afara fenomenului sportiv, vor avea ocazia de a se întâlni cu marii campioni ai ţării noastre. Mai mult, le oferim celor mici posibilitatea de a încerca mai multe sporturi sub supravegherea unor antrenori profesionişti. Cred că va fi cu adevarat o sărbatoare, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari”, a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

Alături de organizatori se mai alătură iniţiativei: Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Primăria Municipiului Bucureşti, Federaţiile Române Sportive (volei, scrimă, lupte, judo, etc), Asociaţia Green Gate, SSMB (Societatea Studenţilor în Medicină Bucureşti), Moty Dance Studio, Wilmark Dance Academy.

Partener principal media, al evenimentului este Realitatea TV, ce va transmite live intreg evenimentul.

Parteneri media: Ziarul RING, RFI (Radio France International), Evenimentul Zilei, Adevarul Holding, TVR.

Evenimentul are loc pe data de 1 iunie, începând cu ora 10.00, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf (Bd. Mărăşti nr 18-20, Sector 1, Bucureşti) şi se va încheia cu un concert susţinut de CRBL.

Intrarea este liberă. Vă aşteptăm împreună cu cei mici!

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger