Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Eveniment » 1 an de la tragedia din Colectiv. Marsul Tacerii, pe strazile Capitalei/monument in fata clubului

1 an de la tragedia din Colectiv. Marsul Tacerii, pe strazile Capitalei/monument in fata clubului

Autor:

La exact un an de la drama care a curmat vietile a 64 de tineri si a ranit alte peste 120 de persoane, romanii au aratat ca sunt alaturi de familiile greu incercate si de supravietuitorii dezastrului de la Colectiv.

 

13501588 1740825032861043 7779590260913777723 n COLECTIV comemorare 350x262 1 an de la tragedia din Colectiv. Marsul Tacerii, pe strazile Capitalei/monument in fata clubului

UPDATE – Imagini impresionante, in memoria victimelor clubului Colectiv. Numarul celor care au iesit pe strazile Bucurestilor si s-au alaturat marsului si care apoi s-au oprit in zona clubului mistuit de flacari a depasit 5.000. Printre ei, si ambasadorul britanic la Bucuresti. In fata fostului club sunt acum aprinse mii de candele si de lumanari.

UPDATE 15.04 – Simbolic, 64 de baloane albe au fost inaltate catre cer, in memoria celor care au murit in Colectiv.

————

In jur de doua mii de oameni s-au adunat, duminica in jurul pranzului, in Piata Universitatii, pentru a participa la Marsul Tacerii, un demers ce se vrea a marca trecerea celor 12 luni de la tragedia care a rapit 64 de vieti si a schimbat pentru totdeauna destinele ranitilor din Colectiv, ale parintilor, fratilor si surorilor, ale proietenilor, ale salvatorilor si ale martorilor momentelor de groaza care au facut ca focul de la artificiile folosite in timpul concertului trupei Goodbye to Gravity sa se propage catre buretele de pe stalpi si apoi catre acoperis, iar in mai putin de un minut incinta sa fie cuprinsa de un incendiu violent, urmat de un fum toxic.

Un an de la drama din Colectiv

Cu gandul la toti cei care au avut de suferit de pe urma dezastrului, participantii la mars au pornit apoi catre Tabacarilor 7, strada pe care se afla fosta fabrica Pionierul, in cladirea careia se afla clubul mistuit de foc.

Totodata, in prima parte a zilei, in fata localului in care si-au gasit sfarsitul 26 de tineri – in seara dezastrului, iar apoi alti 38 in saptamanile ce au urmat tragediei din Colectiv a fost dezvelit un monument de bronz, infatisand un inger, care sa le aminteasca tuturor celor care ajung in zona ce s-a intamplat, pe 30 octombrie 2015, incepand cu ora 22.35 si ca 64 de ingeri au urcat la Cer, dupa nenorocirea din clubul groazei, cum a ajuns sa fie denumit. Numele lor e inscrustat pe soclul monumentului. Lucrarea a fost dezvelita in prezenta principesei Margareta, dar si a parintelui unuia dintre tinerii care au pierit in tragedia din Colectiv, Eugen Iancu.

De altfel, in fata clubului au fost aprinse lumanari si au fost depuse flori. Atat seful statului, cat si ambasadorul american la Bucuresti au fost in zona, pentru a aduce flori.

sursa: facebook/Asociatia GTG 3010
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!