AcasăNewsEvaziune fiscala de 160 milioane de euro la Murfatlar

Evaziune fiscala de 160 milioane de euro la Murfatlar

Un control ANAF demarat in toamna anului 2014 scoate la iveala o evaziune fiscala uluitoare la unul dintre colosii bauturilor alcoolice. Astfel, companiile detinute de fratii Dobronauteanu sunt acuzate de Fisc de o evaziune fiscala de 160 de milioane de euro.

Proprietarii Murfatlar, fratii Emanuel si Ion Dobronauteanu sunt la un pas de a degusta “vinul” DNA

Controlul realizat de Directia de Integritate din ANAF a dus si la prinderea unor inspectori ai Fiscului care ar fi sprijinit companiile familiei Dobronauteanu.

 

Sesizari la DNA

Ion Dobronauteanu

Controlul Fiscului a urmarit activitatea companiilor Murfatlar Romania SA si Euroavipo SA timp de patru ani, rezultand o evaziune fiscala de 160 milioane de euro, cea mai mare parte fiind atribuita firmei Euroavipo SA (peste 600 milioane de lei). ANAF acuza ca evaziunea s-ar fi realizat prin neplata taxelor si impozitelor, nerespectarea regimului de antrepozitare fiscala si prin simularea insolventei pe seama creantelor create artificial in interiorul grupului. Grupul Euroavipo, din care face parte si Murfatlar Romania SA, controleaza peste 25% din piata interna a bauturilor alcoolice.

Emanuel Dobronauteanu

Printre brandurile detinute de grup se numara Unirea, Sankt Petersburg, Amador, Hanul Ars, Palinca de Buzau. Firma SC Euroavipo SA este in acest moment in reorganizare judiciara, in urma intrarii in insolventa. Actionarul majoritar este Garland Industries Limited, un off-shore din Insulele Virgine, cu 72% din actiuni. Ceilalti actionari semnificativi sunt Emanuel Dobronauteanu , Ion Dobronauteanu si Maria Ivanescu.
Firma SC Murfatlar Romania SA este, la randul sau, in insolventa. Cel mai important actionar este Euroavipo SA (cu 41,9% din actiuni). ANAF a trimis, deja, doua sesizari la Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu activitatea infractionala a companiilor conduse de fratii Dobronauteanu.

 

author avatar
Andrei Coman
2.296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger