Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a a inceput cu proba la romana

Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a a inceput cu proba la romana

Autor:

In jur de 150.000 de absolventi de gimnaziu, inscrisi la Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a, erau asteptati sa se prezinte in dimineata primei zile a acestei saptamani, pentru a da prima proba a acestei testari.

 

examen 720x480 Evaluarea Nationala la clasa a VIII a a inceput cu proba la romanaEste vorba despre proba scrisa in care copiilor li se vor testa cunostintele la limba si literatura romana. Elevii au intrat in salile de clasa inainte de ora 9, iar dupa impartirea foilor cu subiecte, au la dispozitie doua ore pentru a le rezolva.

Probele sunt monitorizate audio-video, iar copiii nu au voie sa intre in sali cu ghiozdane sau posete, cu atat mai putin cu manuale, dictionare sau alte notite care i-ar putea ajuta la rezolvarea subiectelor. La fel, nu au voie nici cu telefoane sau tablete.

Urmatoarea proba va avea loc miercuri, pe 13 iunie, fiind si cea pe care cei mai multi candidati o considera drept cea mai dificile – testarea la matematica. Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a continua cu proba la limba si literatura materna, pe 14 iunie, proba ce va fi sustinuta doar de catre absolventii apartinand minoritatilor nationale.

Dupa emotiile examenelor, pe elevii care dau aceste probe ii vor astepta apoi cele ale aflarii notelor. Prima runda de afisare a rezultatelor la Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a va avea loc pe 19 iunie, urmand ca rezultatele finale, de dupa contestatii, sa fie afisate pe 23 iunie.

sursa foto: Facebook/Ministerul Educatiei    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!