AcasăNewsEvaluarea Nationala clasa a VIII-a: luni incep inscrierile

Evaluarea Nationala clasa a VIII-a: luni incep inscrierile

Saptamana ce vine ii gaseste pe elevii claselor terminale ale gimnaziului in focul pregatirilor pentru Evaluarea Nationala, la clasa a VIII-a.

In sensul in care, de luni, 4 iunie, incepand si pana pe 8 iunie, ziua in care se si incheie cursurile la a VIII-a, trebuie sa se inscrie la Evaluarea Nationala, din cate rezulta din Calendarul de desfasurare, publicat pe site-ul Inspectoratului Scolar al Capitalei.

Urmeaza apoi si examenele in sine, toate fiind evaluari scrise. Care vor incepe pe 11 iunie cu proba la limba si literatura romana, vor continua miercuri, 13 iunie, cu poate cea mai temuta dintre evaluari, cea la matematica, si se vor incheia pe 14 iunie, cu proba la limba si literatura materna, pe care o vor sustine doar elevii apartinand minoritatilor nationale.

Urmeaza apoi o mica pauza pentru elevi, rastimpul in care vor fi corectate lucrarile, pana ce vor fi afisate pe 19 iunie. In aceeasi zi se vor putea depune si eventualele contestatii, intre orele 14.00-19.00, urmand ca ele sa fie analizate si solutionate in intervalul 20-22 iunie. Scolarii care asteapta rezultatele contestatiilor vor scapa cu totul de emotii abia pe 23 iunie, cand se vor afisa rezultatele finale ale Evaluarii Nationale la clasa a VIII-a.

sursa foto: facebook.com/www.edu.ro

author avatar
Cristina Stefan
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger