Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Evaluare Nationala, clasa a 8-a. Poezia regasita in subiectele de la romana, prima proba a EN

Evaluare Nationala, clasa a 8-a. Poezia regasita in subiectele de la romana, prima proba a EN

Autor:

Evaluarea Nationala a elevilor care au incheiat gimnaziul a inceput. Astfel ca absolventii claselor a VIII-a din Bucuresti si din tara care s-au prezentat la prima proba, cea scrisa la romana, au intrat deja in sali si au incercat, cum e firesc, sa rezolve cat mai bine subiectele, pentru o nota cat mai mare.

 

evaluare nationala clasa a VIIIA romana 720x450 Evaluare Nationala, clasa a 8 a. Poezia regasita in subiectele de la romana, prima proba a EN

Urmatoarea zi de foc pentru absolventii claselor a VIII-a din Capitala si din tara va fi miercuri

Cei peste 144.000 de elevi inscrisi la Evaluarea Nationala au dat, asadar, piept, cu subiectele celui dintai test, cel la limba si literatura romana. Subiectele continute de varianta 4 au inclus, printre altele, poezia “Ploaie”, semnata Magda Isanos, dar si un text dintr-o revista stiintifica, in ambele cazuri elevii avand de rezolvat unele aspecte. Si anume sa gaseasca sinonime pentru unele cuvinte, sa explice rolul cratimei, sa identifice tipul de rima, dar si doua figuri de stil.

Totodata, in cele doua ore cat au avut la dispozitie pentru a rezolva subiectele de examen, elevii au avut de redactat, printre altele, o naratiune in limita a 150-300 de cuvinte, in care sa prezinte o intamplare petrecuta intr-o competitie sportiva, situatie care poate fi reala sau imaginara.

A doua proba din cadrul Evaluarii Nationale pentru clasa a VIII-a va avea loc miercuri, pe 21 iunie. Este vorba despre cea la matematica.

Detalii despre subiectele la limba si literatura romana, la Evaluarea NAtionala pentur clasa a VIII-a gasiti si pe site-ul Ministerului Educatiei (AICI).

sursa foto: viata-libera.ro    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!