Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Eurovision, intre boicot si tragedie

Eurovision, intre boicot si tragedie

Autor:

Orasul Tel Aviv devine o  gazda cu probleme pentru Eurovisionul din acest an, ca si cand n-ar fi indeajuns ca  palestinienii si israelienii ultraortodocsi protesteaza impotriva concursului, soferul unui camion a murit dupa ce echipamentul de iluminat a cazut peste el.

 

e 5 Eurovision, intre boicot si tragedie

Israel si Palestina nu stiu decat muzica politicii

Barbatul in varsta de 66 de ani, din Pardes Hanna,  a fost accidentat in timp ce descarca vehiculul la Expo Tel Aviv, dar a murit la Ichilov Hospital   dupa ce eforturile de resuscitare au esuat. “Suntem foarte intristati de moartea soferului care a fost ranit saptamana aceasta in timp ce descarca un camion cu echipament tehnic. Gandurile si condoleantele noastre se indreapta catre familia sa. Prioritatea noastra este intotdeauna siguranta si securitatea tuturor celor implicati in organizarea concursului Eurovision si, conform protocolului, colaboram cu autoritatile”, se arata in comunicatul televiziunii Kan.

“Concurenti”  surpriza:  rabini, palestinieni si hackeri

Incidente si la prima semifinala a concursului,  transmisiunea online a televiziunii publice israeliene  fost intrerupta de imagini animate transmise prin satelit cu explozii in Tel Aviv, totul pe o coloana sonora amenintatoare. Reprezentantii KAN au spus ca in spatele acestui atac sunt militantii palestinieni. e 1 Eurovision, intre boicot si tragedie e 3 Eurovision, intre boicot si tragedie eurovision 2 Eurovision, intre boicot si tragedie“Stim ca intr-o anumita etapa a avut loc o incercare, aparent a Hamas, de a prelua controlul asupra transmisiunii noastre digitale. Insa sunt fericit sa spun ca in cateva minute am reusit sa remediem aceasta situatie”, a declarat directorul general Eldad Koblenz. Protest anti-Eurovision si in Gaza, artisti palestinieni au organizat un concert pe ruinele unei cladiri distruse de avioanele de lupta israeliene in timpul ultimei confruntari dintre Israel si militantii din Fasie. “Concursul Eurovision gazduit de Israel este doar un pretext pentru a acoperi incalcarile sale brutale impotriva palestinienilor,  vrea sa insele lumea si sa arate ca este un stat pasnic”, a spus Kamel Musallam, unul dintre organizatori. De partea cealalta, mai multi rabini ultraortodocsi au lansat un apel de rugaciune impotriva Eurovision,  pe care il considera „o profanare” a Sabatului.  Sabatul, care se tine de vineri seara pana sambata seara, se va incheia chiar inainte de debutul finalei, insa repetitiile si pregatirile vor avea loc pe durata acestei zile speciale. “Se pregatesc sa profaneze intr-o maniera publica si stralucitoare ziua sacra si glorioasa a Sabatului, Domnul sa ne apere!”, a scris rabinul Chaim Kanievsky intr-un mesaj public, sussinut de un alt eminent rabin, Gershon Edelstein. Premierul Benjamin Netanyahu le-a transmis liderilor partidelor ultraortodoxe ca  Eurovision este o manifestare internationala “asupra careia guvernul nu detine controlul”, iar cei mai multi participanti “vin din strainatate si nu sunt evrei”. Israel participa la Eurovision de mai bine de 45 de ani si a mai organizat concursul de doua ori pana acum, insa editia din acest an se anunta a fi una dintre cele mai controversate.


1 Comentariu la Eurovision, intre boicot si tragedie

  1. Tamas

    Ultraortodox e un jidanism sa ataci ortodoxia. Nu exista decat ortodoxie nu exista mai mult sau mai putin ortodox. Exista laic sau practicant. Are dreptate. Jidani EBU au interese sioniste de mai bine de 45 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!