AcasăNewsEuropenii i-au gasit butonul lui Iohannis

Europenii i-au gasit butonul lui Iohannis

Jean Claude Juncker l-a activat pe Klaus Iohannis si l-a trimis sa apere cu orice pret legile Justitiei

Participarea la reuniunea de lucru a Colegiului comisarilor europeni l-a energizat brusc pe Klaus Iohannis, care a promis la final ca va face totul pentru a pastra independenta Justitiei.

Jean Claude Juncker l a activat pe <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> si l a trimis sa apere cu orice pret legile Justitiei

Liderii europeni au reusit, ieri, sa-l determine pe presedintele roman sa iasa din obisnuita viteza a doua si sa intre pe o treapta superioara. Una care l-a determinat pe Iohannis sa vorbeasca mai apasat ca niciodata si sa promita ca se va implica ”total” si va face ”tot, absolut tot ce poate sa faca un presedinte” pentru a pastra ”intangibila” independenta Justitiei romanesti. Daca am fi chitibusari, ne-am aminti poate ca ”tot ce poate sa faca un presedinte” depinde de presedinte (Iliescu, Constantinescu si Basescu au actionat complet diferit). Dar nu o vom face. Si asta pentru ca promisiunea lui Iohannis ca se va trezi la viata a fost dublata de un avertisment dat de alt presedinte, cel al Comisie Europene –  Jean-Claude Juncker. ”Daca legile din Romania (legile Justitiei – n.r.) raman asa cum au fost adoptate de Parlament, discutiile despre MCV si despre aderarea la Schengen se vor pune in alti termeni”, a decretat dur Junker. Iar ca sa fie clar inteles, oficialul european a adaugat ca liderii UE asteapta deciziile CCR si ”daca totul decurge cum trebuie”, Uniunea ”trebuie sa asigure Romaniei locul ei in spatiul Schengen”, mai ales ca ca romanii ”nu merita sa fie tratatia ca cetateni europeni de mana a doua”. Nu merita dar vor fi, daca CCR nu ia aminte la indicatiile Bruxelles-ului, pentru ca aceasta este, de fapt, traducerea corecta a mesajului dat ieri de Juncker.

author avatar
Simona Badulescu
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger