Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Europarlamentarul Claudia Tapardel acuza: “Romania, victima jocului politic murdar al Popularilor Europeni”

Europarlamentarul Claudia Tapardel acuza: “Romania, victima jocului politic murdar al Popularilor Europeni”

Autor:

Europarlamentarul social-democrat a atras atentia, in cadrul interventiei pe care a avut-o in plenul Parlamentului European, ca decizia de organizare a dezbaterii despre situatia statului de drept din Romania a fost una cat se poate de netransparenta, fiind luata in ultimul moment la finalul saptamanii trecute.

 

tapardel 350x263 Europarlamentarul Claudia Tapardel acuza: “Romania, victima jocului politic murdar al Popularilor Europeni”Intregul scenariu pus la cale in jurul aceste dezbateri reprezinta un atac la adresa tarii noastre, menit sa submineze succesul inregistrat de Presedintia Romana a Consiliului Uniunii Europene. „Este inacceptabil ca exact inainte de alegerile pentru Parlamentul European sa avem o dezbatere prin care se ataca din nou politica interna a unui stat membru. Intreaga dezbatere nu facut decat sa demonstreze inca o data faptul ca la nivelul institutiilor europene se promoveaza dubla masura. Totul este doar un joc politic murdar din partea grupului Popularilor Europeni, reprezentat in tara de PNL si presedintele Klaus Iohannis, care afecteaza credibilitatea Parlamentului European si care se dovedesc si cu aceasta ocazie marii dusmani ai Romaniei”, a mentionat Claudia Tapardel.

Dezbaterea din plenul Parlamentului European a reprezentat inca o dovada a imixtiunii institutiilor europene in politica interna a Romaniei, imixtiune care nu se intampla atunci cand vorbim despre alte state membre din vestul Europei, acolo unde se intampla lucruri cu adevarat grave. Cel mai recent exemplu este cel al Frantei, unde protestele masive ale „vestelor galbene” sunt reprimate cu brutalitate de fortele de ordine. Nimeni de la varful Comisiei Europene sau din Partidul Popular European nu a pus in discutie situatia statului de drept intr-o tara ca Franta, iar Romania este pur si simplu hartuita pentru lucruri care nici macar nu se intampla. „Se vorbeste despre incalcarea statului de drept in Romania si de afectarea justitiei, dar nimeni dintre cei care fac acuzatii nu au venit cu exemple concrete care sa sustina afirmatiile. Este doar o campanie de denigrare si de dezinformare, la care participa inclusiv reprezentanti si simpatizanti ai celor care chiar au pus sub semnul intrebarii statul de drept in Romania, modificand peste noapte zeci de articole din Codul penal si Codul de procedura penala prin Ordonanta de urgenta”, sustine europarlamentarul Claudia Tapardel.

Nicio alta tara care a detinut Presedintia Rotativa a Consiliului Uniunii Europene nu s-a aflat in aceasta situatie nedreapta, prin care sa se incerce prin orice mijloace sa fie discreditat un succes. Pentru ca felul in care Romania a reusit sa se achite de marile responsabilitati generate de Presedintia Consiliului UE reprezinta un succes total al actualui Guvern. „Atunci cand vorbim despre statul de drept nu ar trebui sa vorbim despre protejarea drepturilor si intereselor cetatenilor? Acesta este efortul si lupta pe care o duc permanent Guvernul Romaniei si coalitia aflata la guvernare, pentru a asigura un sistem de justitie corect, in care drepturile si libertatile cetatenesti sunt garantate. Toate fortele politice din Parlamentul European, care folosesc Romania ca subiect de campanie electorala, trebuie sa inteleaga ca alegerile se castiga prin votul oamenilor prezenti la urne, pe baza increderii pe care o are fiecare partid in randul votantilor sai. Este inacceptabil ca actualul legislativ european, cea mai democratica institutie a Uniunii Europene, sa isi termine activitatea intr-o logica electorala si ca anumite grupuri politice sa foloseasca ultima reuniune plenara de la Strasbourg pentru a ataca un stat membru al UE, asa cum este Romania”, a mai sustinut Claudia Tapardel.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!