Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Europa va renunta la banii cash!

Europa va renunta la banii cash!

Autor:

Comisia Europeana pregateste o noua initiativa legislativa pentru restrictionarea sau chiar interzicerea platilor in bani lichizi in spatiul comunitar.

 

credit card Europa va renunta la banii cash!Scopul acestei masuri fara precedent este combaterea spalarii de bani proveniti din infractiuni economice si finantarii terorismului. “Numerarul are importanta caracteristica de a oferi anonimat pentru tranzactii(…)posibilitatea de a efectua plati in numerar foarte mari usureaza activitatea de spalare a banilor si de finantare a activitatilor teroriste.”

“Abolirea completa a utilizarii cash-ului ar duce la atingerea obiectivului vizat, insa ar fi cu totul lipsita de proportionalitate, devreme ce tranzactiile in cash constituie inca o modalitate majora de efectuare a platilor, ferm inradacinata in viata de zi cu zi”, se mentioneaza  in document.

In mai, 2016,  UE a oprit tiparirea bancnotei de 500 de euro, desi din cele peste 1000 de miliarde de euro aflate in circulatie, 30% erau pastrate in astfel de bancnote. Desi nu este membra UE, Norvegia va renunta, complet la banii lichizi, pana in 2020, doar 5% din tranzactiile anuale din economia tarii se mai fac inca in numerar.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!