AcasăNewsEuropa lor si Romania noastra

Europa lor si Romania noastra

Incercand sa indrepte lucrurile in justitie, Tudorel Toader si-a pus Comisia Europeana in cap

Chiar asa s-au ales lucrurile. Unii cu Europa, altii cu Romania. Primii s-au dumirit repede despre ce este vorba. Decat sa te zbati pentru o tara care se misca mai greu, uneori prea greu ce-i drept, mai bine o injuri de mama si o iei la palme in vazul tuturor. Chiar daca cei de acasa te pun la zid ca tradezi, nu conteaza, totul e sa nu pierzi vremea cu patriotisme si sa treci urgent in tabara cealalta. Si, odata ajuns aici, sa lansezi cele mai cretine teorii si scenarii, minimalizand sau denaturand adevarul. Exemplu: in 2016, PSD a castigat zdrobitor alegerile. A castigat pentru ca asta a fost vointa populatiei, nu pentru ca Dragnea a impus acest lucru. Nici nu avea cum. Din tabara cealalta, s-a  strigat insa ca Dragnea a pus stapanire pe Romania. Nuanta a stabilit regula.

Incercand sa indrepte lucrurile in justitie Tudorel Toader si a pus Comisia Europeana in cap

Modelul asta poate imbraca zeci si sute de fatete. Taxa pe lacomie, aplicata in multe tari din UE, a fost tradusa de romanii din tabara europeana opusa prin „Dragnea jefuieste bancile si firmele straine”. Orice imbunatatire adusa legilor justitiei era rastalmacita de romanii ajunsi adversarii Romaniei ca fiind un atac la statul de drept si la independenta justitiei. Nici nu puteau sa strige altceva, caci gasca in care si-au gasit un nou salas nu le-ar fi permis.

Atacati pe doua fronturi

Ne-am trezit intr-un foc incrucisat, la care nu ne-am asteptat cand am intrat in Uniunea Europeana. Din cate imi aduc aminte, nu noi am batut ultimativ cu pumnul in masa pentru a fi primiti in „marea familie europeana”, sintagma care imi repugna. Si nici nu ne-am milogit pentru asta. Am fost vrajiti de mirajul occidental, ni s-au promis cate in luna si in stele, noi am crezut ca vom fi egali cu ceilalti si, pana la urma, am ajuns sa fim ruda saraca de care toti se rusineaza si o asaza in coltul mesei. Ni s-au pus creierii pe moate ca presedintele se zbate pentru noi, ca va negocia la sange cu stapanii pentru a nu fi tara de mana a doua. Alta vrajeala pe care am inghitit-o. In realitate, Iohannis nu s-a opus niciodata dorintelor sau deciziilor Uniunii.

Angela Cristea vede unde i se pare si i se pare unde nu exista

Semneaza ce i se pune in fata si zambeste la poza de protocol de parca ar fi repurtat o mare victorie. Pentru a nu ne simti ofensati prea rau, ni s-a spus ca Europa nu are tari cu cetateni de mana a doua. Are, in schimb, doua viteze, dar Romania nu poate circula cu viteza intaia. Nu a fost de ajuns bataia asta de joc. Ne-am trezit si cu oamenii nostri din Parlamentul European care ne-au sarit in cap sau ne-au calcat in picioare. Sigur ca erau si sunt romani, fara discutie, dar interesele pe care le au nu tin cont de cetatenie sau de nationalitate.

Pentru unii muma, pentru altii ciuma

Angela Cristea, reprezentantul Comisiei Europene in Romania, lanseaza cea mai dura amenintare la adresa noastra. Ne paste procedura de infringement ca urmare a atacarii statului de drept prin Ordonanta conceputa de Tudorel Toader. Altfel zis, sa ne asteptam la sanctiuni financiare de milioane si milioane de euro, pana ne bagam mintile in cap. Asta, pentru inceput. Doamnei i se pare ca statul de drept a fost lovit la temelie prin regulile impuse in normalizarea justitiei. Ce treaba are Comisia Europeana cu examenele pe care procurorii si judecatorii ar trebui sa le promoveze pentru a ajunge in functii superioare, Angela Cristea nu mai spune. Ataca insa faptul ca Ordonanta a fost data fara o consultare prealabila cu asociatiile profesionale ale magistratilor si fara avizul CSM. Interesant motiv invocat pentru a recurge la infringement, pentru ca nici Raluca Pruna nu s-a consultat cu nimeni cand, peste noapte, a modificat zeci de articole din Codul penal, tot printr-o Ordonanta. Numai ca aceasta apartinea guvernului Ciolos, iar Angela Cristea a uitat. Si, oricum, chiar daca nu a uitat, doar nu era sa-i faca iures favoritului lui Juncker. Mai mult, sotul ei de la acea vreme, Dorian Filote, fusese purtatorul de cuvant al lui Ciolos, deci nu se pune. Nici cand Monica Macovei a intors pe dos legile justitiei Comisia Europeana nu a protestat. Si nici cand, in 2016, echipa lui Ciolos a aprobat Ordonanta 6, cea care conferea SRI puterea de a face cercetare penala.

In pragul descompunerii

Parte din rapoartele trimise de Angela Cristea pe masa Comisiei Europene sunt pline de neadevaruri, ca sa ma exprim eufemistic. Atat Dragnea cat si Tariceanu au atacat veridicitatea lor, dar Europa nu are treaba cu asa ceva. Ea are treaba cu punerea Romaniei cu botul pe labe, sa nu mai ridice capul si sa maraie la justitia pe care stapanii de la Bruxelles sau cei din spatele lor vor sa o impuna aici. Si, de ce nu ar avea atata dezinvoltura, cand de pe bancile Parlamentului European sar ca arsi Monica Macovei, Siegfried Vasile Muresan sau un Cristian Preda, carora justitia din Romania le pute rau de tot daca nu e parfumata cu odicolon bruxellez. Om fi noi mai de la tara si nu apreciem fineturile astea occidentale, nu zic nu, dar aromele sorosiste cu care astia si altii ca ei se imbalsameaza duhnesc a putreziciune, a Europa care mi se arata in pragul descompunerii. Este foarte ciudat cum romanca Angela Cristea nu vede ca, in tara ei, magistratii sunt primii care incalca legea, facand o greva mascata in suspendarea activitatii. Unde s-a mai pomenit asa ceva, magistrati facand greva? Se anunta, oricum, o batalie perversa si de durata, la care nimeni nu poate pronostica invingatorul. Europa lor sau Romania noastra?

author avatar
Valentin Boeru
2.494 afisari

24 COMENTARII

  1. Desigur,dupa ce ne-au pus sa ne distrugem intreaga Economie deoarece avea un miros de socialism rosu,acum ne pot trata ca pe niste slugi,insa si suntem.De mii de ani avem prea multi lasi+tradatori ce trec foarte repede in tabara stapanilor Coloniei,tot de atata timp.Deveniti mercenari,cu salarii bruxelleze in prezent,tradatorii au devenit mercenari si sunt mai drastici decat stapanii,fac aceasta pentru a creste in fata stapanilor si a primi cuvenitele drepruri salariale de mercenari specializati,multi calificati in ingenucherea tarii lor,pentru a le merge doar lor bine si foarte bine.Toate acestea se vad si se inteleg de multi romani,din ce in ce mai multi,sa vedem pana cand vor rabda,insa nu vor face ce au facut englezii,vor astepta o noua sau noi revolutii declansate intai la altii,deh,suntem mamaligari spre terciuleti fara indulcitori.

  2. Ecuatia oligarhiei include in mod obligatoriu : infiltrarea politica , controlul mass-media , accesul la resursele energetice si ” imblanzirea ” Justitiei . Oligarhia are tendinta de a-si crea structuri suprastatale si nu functioneaza fara un control strict si absolut asupra Justitiei . 1.In decembrie 2016 , PSD a castigat ” zdrobitor ”alegerile cu o prezenta la vot de 39,5 din totalul alegatorilor , absenteismul masiv i-a propulsat , 17% din totalul cetatenilor cu drept de vot este irelevant . 2 . Ruda saraca ? Da , pentru ca nu vrei sa muncesti sau sa guvernezi cinstit , coruptia e dulce si umfla portofelul , mai bine furi dupa model balcanic decat sa te integrezi in lumea civilizata . 3. Uniunea Europeana nu poate fi pacalita marlaneste cum se procedeaza autohton in politica damboviteana , respecti normele si obligatiile sau suporti consecintele . 4. In care democratie si stat de drept sunt infiintate sectii speciale ce obtureaza si desfiinteaza independenta Justitiei ? 5. Se anunta o batalie perversa cu poporul roman , preferabil de scurta durata , in care invingatorul va fi statul de drept ancorat in democratie profunda , nu de fatada . Europa noastra sau Romania oligarhilor ?

    • Poate Europa ta, nu a noastra. Comenteaza mai bine pe asfalt, la Piata Victoriei si scuteste-ne de prezenta ta pe aici. Nu ne intereseaza opinii #rezist.

      • Gelov , ti-ai tras publicatie ? E cu circuit inchis ? Esti convins ca intereseaza pe ROMANI opinia ta ? Chiar vrei sa te trimitem sa comentezi in limba lui Suvorov prin publicatiile din Transnistria ? He , he , greu sa treci frontiera zooparkului , ce-ai colinda Europa …! Cine esti tu sa interzici dreptul la opinie , gaspadine , esti stapanul absolut al publicatiei cu drept de imixtiune in comentarii ? Vnimanie , poate reusesti sa iriti suficient sa afle si cititorii ce hram porti… ! Panimaesi ?

  3. Curios !
    1. Rezultatul alegerilor este contestat pe motiv de prezenta la vot?!
    2. Posibil ca in Romania sa se fure portofelul (cateva mii acolo , nu neg ) dar in Occident se fura cu miliardele .Sunt sigur ca stiti cazurile.
    3.Care norme ? Cele stabilite peste noapte de Monica Macovei , sau de Raluca Pruna ?Cine a fost marlan ?
    4.In care stat exista DNA ? Sau daca exista ,nu e folosit in scopuri politice.
    5.De ce o batalie perversa ? Si nu una corecta , in care cu adevarat poporul roman sa fie invingator.
    Nu exista dilema Europa noastra sau Romania oligarhilor. O pura inventie , sa sune frumos.

    In rest desigur ca dreptul la opinie trebuie respectat .Dar ar fi si mai bine sa il argumentati. In rest numai de bine.

    • Hi , hi , hi , Daniel D. , asta e din ciclul ” La Postacul Grabit ” , miroase de la o posta a lauda de sine , esti asa ”impartial”de spargi mapamondul , mai ales cand te uiti in oglinda si te-aplauzi . TE FACI DE RAS , IAR TE SAPUNESC SEFII , , intre postarea ” impartiala ” DE LA 7:04:42 si cea a ilustrei clone Daniel D. DE LA 7:05:07 AU TRECUT 25 DE SECUNDE . Sarmanul sihastru Daniel D., aI percutat ” impartial ” cu urdori la ochi in 25 de secunde ? Mare e gradina Ta , Boje !

  4. Curios ! 1. Nu a fost contestat rezultatul alegerilor , castigatorii guverneaza de peste 2 ani si rezultatele se vad . 2 . Se fura si in Occident dar nimeni nu schimba completele de judecata dupa cum ii convine si legea este aplicata draconic .3. Ce cerinta a indeplinit Raluca Pruna si ce extindere paranoica au facut altii ? 4. Nu exista corupt care sa aplaude DNA sau sa nu invoce perecutia politica dupa ce a fost prins la borcanul cu miere . Forme ale DNA exista in toate statele sub diferite denumiri , e groasa sa te joci cu asa ceva ,politicul nu indrazneste sa se amestece sau sa le diminueze competentele .5 .” Batalie perversa” este expresia autorului articolului in relatia cu poporul roman . 6 . Europa noastra sau Romania oligahilor este o realitate , nu un capriciu fonetic inventat fara acoperire faptica . 7. Am ajuns sa multumim pentru dreptul la opinie ? 8. Ce argumente mai doriti ? In rest , numai de bine !

  5. Anonymous , Daniel D. , impartial , Gelu si cobe raspund la numele Kostia , sunt aceeasi persoana ce deserveste la 3 schimburi propaganda ieftina si jalnica pentru creduli . Nu are cetatenie romana .

  6. Cui e frica de Europa?? Hotilor, puturosilor si ceror platiti sa scrie de cei dintai…Mergeti in Moldova sa vedeti unde a ajuns o tara scoasa de pe orbita europeana de o gasca de hoti si de sustinatori ai Moscovei.

    • Tibi, nu stiu la ce articol comentezi tu. Aici nu scrie nicaieri ca i-ar fi cuiva frica Europa.

        • Amalia , reiese din context , nu e obligatoriu sa inteleaga si prostimea care nu stie sa citeasca printre randuri ( ” Europa are treaba cu punerea Romaniei cu botul pe labe ” , ” odicolon bruxellez”, ”aromele cu care se imbalsameaza duhnesc a putreziciune ”. ” O Europa in pragul descompunerii ” ).Despre duhoarea pestilentiala autohtona autorul tace malc , se complace si o vrea impregnata profund asupra natiei . Chestie de simturi , nimeni nu e obligat sa-i cumpere ” parfumul ” toxic . Europa e Europa , noi , din pacate , suntem unde suntem incercand sa pacalim si sa vindem esantioane cu sticlute la care toata lumea stramba din nas ingrozita

          • Bietul de tine. Esti atat de departe de adevar incat nu are rost sa-mi pierd vremea explicandu-ți. Nu mai continui dialogul, nu am de ce.

  7. ” CUI E FRICA DE EUROPA ? HOTILOR , PUTUROSILOR SI CELOR PLATITI SA SCRIE DE CEI DINTAI …!” FELICITARI , TIBI !

    • @ Amalia : Esti detinatoarea adevarului absolut ?. Nimeni nu doreste sa piarda vremea si sa dialogheze cu tine , nu mai continua dialogul , ramai in bezna mintii orbecaind dupa cai verzi . Biata de tine ,ne-ai induiosat , vrei sa starnesti compasiune ?

  8. Creste disperarea , a intrat dihonia in PSD . Iordache ( OUG 13 ) il ataca pe Tudorel Toader ( OUG 7 )! PROTESTELE MAGISTRATILOR IAU AMPLOARE SI SE EXTIND !

      • BA, ghiolbane , asa se vorbeste, cu ” MA ” ? Sa te-auda Dumnezeu , locul il cedam bucurosi imediat traficului , o sa ramana pustie Piata Victoriei dupa se spalati putina !

  9. Cel mai simplu chemi la consultari*. Ca daca faci ca prostu te ia de prost. Apoi copii din legislații Ue. Si zici compatibila legea cu Germania sau ma rog Franta. Apoi consulti societatea civila asupra formei finale propui legea in Parlament- votezi.Apoi te culci pe o ureche sau tai frunze la caini. Timp total 2 saptamani.

    *de regula ordinea e urmatoarea(CSM, Presedintele Romaniei, consultanti juridici)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger