AcasăNewsEuro ia viteza

Euro ia viteza

Analistii se asteapta la deprecierea leului in ultimele 6 luni

Moneda unica a fost cotata in a doua sedinta a acestei saptamani la nivelul de 4,7142 lei, nou record istoric, si va ajunge aproape de 4,8 le in urmatoarele 12 luni.

Analistii se asteapta la deprecierea leului in ultimele 6 luni

Valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7168, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7883, este estimarea  facuta de analistii financiari din CFA (Asociatia Profesionistilor in Investitii din Romania). Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (ianuarie 2020/ianuarie 2019) a inregistrat o valoare medie de 3,93%. Indicatorul de Incredere Macroeconomica al CFA Romania a scazut in decembrie 2018, fata de luna anterioara, cu 15,6 puncte, pana la valoarea de 28,7 puncte, in timp ce, fata de aceeasi luna a anului anterior, acesta a pierdut 12,3 puncte. Indicatorul de Incredere Macroeconomica ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca) este calculat pe baza a 6 intrebari cu privire la: conditiile curente – referitoare la mediul de afaceri si piata muncii; anticipatiile, pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale la nivel de economie. „Sunt de remarcat anticipatiile de scadere a indicelui BET al Bursei de Valori Bucuresti, in urmatoarele 12 luni, peste 73% dintre respondenti anticipand aceasta evolutie”, arata analistii CFA.

author avatar
Andrei Coman
148 afisari

1 COMENTARIU

  1. Opinați că instituția Consiliului Concurențai ar trebui să intervină și pe piața cursului de schimb pentru a verifica și stabili despre o eventuală coordonarea a comportamentului pe piaţa cursului de schimb valutar ?
    La ce nivel al cursului valutar opinați că ar putea fi propus bugetul pentru anul 2019 ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger