AcasăNewsEuro atinge cel mai redus nivel din ultimul an. Francul elvetian, la...

Euro atinge cel mai redus nivel din ultimul an. Francul elvetian, la nivelul din decembrie 2011

Euro, nou maxim istoric în raport cu leul (foto: b1.ro)

Leul s-a apreciat in fata principalelor monede, astfel, miercuri dimineata, Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de referinta de 4,3364 lei/euro, cel mai redus nivel din ultimele 12 luni.

(foto: B1)

Un curs inferior a fost publicat de BNR la data de 30 ianuarie 2012, cand un euro era 4,3340 lei.

In sesiunea anterioara cursul a fost de 4,3894 lei/ euro, cu 5,3 bani mai ridicat decat nivelul de miercuri.

Moneda americana, a inregistrat, de asemenea, o scadere, BNR afisand un curs de 3,2596 lei/dolar, reprezentand minimul din 29 februarie, cand dolarul a fost cotat la 3,2357 lei.

Totodata, referinta pentru francul elvetian a coborat la 3,50561 lei/franc, fiind cel mai redus nivel din decembrie 2011, cand francul a fost cotat la 3,5037 unitati.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

JP Morgan a anuntat, marti seara, ca va include, incepand cu data de 1 martie, obligatiunile Romaniei in indicele bancii pentru bondurile guvernamentale de pe pietele emergente. Informatia a dus la aprecierea leului pe pietele internationale, imediat dupa anunt.

„Desi includerea nu este inca un fapt stabilit, stirea a confirmat asteptarile care au sustinut recentul avans al activelor denominate in lei. Dupa momentul anuntului de marti seara, leul a castigat circa 1% pe volume semnificative, ajungand la nivelul de 4,34 lei/euro, atins ultima data in februarie 2012. In opinia noastra, banca centrala a infranat avansul leului prin interventii importante ieri si credem ca va continua sa isi creasca rezervele valutare, fapt ce ar impiedica o apreciere clara a leului dincolo de 4,30 lei/euro in perioada urmatoare”, potrivit unui raport al ING Bank, transmis miercuri dimineata.

author avatar
Alina Costache
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger