AcasăNewsEugen Nicolicea vrea sa-i lase pe parlamentari fara imunitate

Eugen Nicolicea vrea sa-i lase pe parlamentari fara imunitate

Eugen Nicolice sustine ca ar fi intelept sa se elimine din Constitutie articolul privind imunitatea parlamentarilor

Ca sa reabiliteze imaginea Parlamentului, deputatul Eugen Nicolicea propune eliminarea articolului privind imunitatea alesilor din viitoarea Constitutie.

Eugen Nicolice sustine ca ar fi intelept sa se elimine din Constitutie articolul privind imunitatea parlamentarilor

”Decat o imunitate in care trebuie sa dai un vot daca o ridici sau nu si toata lumea sa strige ca trebuie sa dai votul intr-o directie, adica vot imperativ, prefer sa nu existe niciun fel de vot, ca nu s-a ales nimeni cu nimic decat cu denigrarea imaginii Parlamentului”, a explicat Nicolicea, precizand ca va cere eliminarea imunitatii deputatilor si senatorilor.

Initiativa deputatului Eugen Nicolicea vine pe fondul scandalului iscat de o propunere inclusa in proiectul de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor, potrivit careia  cererea de retinere, arestare sau perchezitie a parlamentarului trebuie ”sa contina temeiul legal si motivele concrete in cazul respectiv care justifica masura solicitata”, dar si ”probele relevante” pentru care se solicita o astfel de masura. Un scandal artificial creat,  daca il ascultam pe Nicolicea, care a caracterizat drept ”prostii”, afirmatiile privind intentia Parlamentului de a se interpune justitiei. ”Acum, in cazul unor masuri preventive solicitate (retinere sau arestare preventiva), se pune la dispozitie intreg materialul probatoriu, adica tot dosarul – de multe ori daca stiti l-au carat cu caruciorul. (…) Prin aceasta modificare pe care am adus-o, practic, nu se mai aduce intreg dosarul, ci doar se face o cerere care este motivata, orice cerere trebuie sa fie motivata si doar probele care justifica acele cazuri de arestare preventiva”, a mai precizat secretarul Camerei Deputatilor.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger