AcasăNewsEtichete mincinoase la Kaufland si Real

Etichete mincinoase la Kaufland si Real

Lapte cu mult calciu si vitamina D care n-avea, de fapt, niciun adaos de vitamine, ceafa de porc injectata si pui grill etichetat „Antistres”, pentru a induce clientii in eroare – asta au gasit inspectorii ANPC in hipermarketurile Kaufland si Real din Capitala.

Un raid al inspectorilor de la Protectia Consumatorului a scos la iveala nereguli in mai multe hipermarketuri din Bucuresti. La Real Vitan, angajatii ANPC au descoperit un produs aparent inofensiv. Ba mai mult, unul pentru care clientii s-ar inghesui sa-l cumpere: lapte imbogatit cu vitamina D si calciu, exact ce-i trebuie romanului pe masa si copiilor lui, pentru ca acestia sa creasca sanatosi.

Culmea, cu toate ca pe eticheta aparea un pahar cu lapte in care erau adaugate cele doua vitamine, produsul firmei Lacto Solomonescu s-a dovedit unul absolut obisnuit. La Kaufland Barbu Vacarescu, aceiasi inspectori au crezut ca au gasit puiul-minune, crescut in armonie, fara injectii si furaje si care ofera consumatorului solutia ideala impotriva stresului: „Puiul antistres”.

Inspectorii ANPC au gasit nereguli in Hipermarketurile din Capitala

La o analiza mai amanuntita, inspectorii au aflat ca doar denumirea era antistres, carcasa de pui fiind, de altfel, stresant de obisnuita. Pentru ca produsele respective induceau in eroare cumparatorii, angajatii ANPC i-au sanctionat  pe comercianti.

Si totusi, nu numai la Kaufland si Real s-u descoperit nereguli, ci si la Cora, Mega Image, Metro si Auchan. La Cora au gasit carne la oferta doar pe raft, intruca aceasta nu mai era valabila, la Mega Image si Auchan au descoperit peste congelat care era ambalat necorespunzator, iar la Metro au aplicat o amenda consistenta pentru ca pestele asa-zis proaspat nu era tinut la gheata cum trebuie si nu avea nici detalii despre data pana la care poate fi consumat. Astfel, intr-o singura zi, ANPC a tras amenzi de 67.000 lei si au dispus interzicerea vanzarii a 57 kg peste si a 87 kg produse alimentare care fie erau mucegaite, stricate, sau aveau gramaj mai mic decat cel scris pe eticheta.

author avatar
Narcis Voica
2.026 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger