AcasăNewsEste directorul FMI obsedat sexual?

Este directorul FMI obsedat sexual?

Dominique Strauss-Kahn a mai fost implicat in doua scandaluri sexuale

Nu este primul scandal de moravuri in care este implicat Dominique Strauss-Kahn. Inculpat duminica pentru agresiune sexuala la New York asupra unei cameriste de la Hotelul Sofitel din Manhattan, directoul FMI a mai avut cariera amenintata in 2008, in urma unei legaturi cu o subordonata. Dar a fost absolvit de orice acuzatii de abuz de putere. In 2002 fusese implicat intr-un alt scandal sexual, mult mai urat.

Dominique Strauss-Kahn a mai fost implicat in doua scandaluri sexualePe 18 octombrie 2008, consiliul de administratie al FMI a anuntat ca a fost mandatat de un cabinet de avocatura privat sa ancheteze legatura dintre DSK si o economista unguroaica, Piroska Nagy, care lucra pendru Departamentul Africa al FMI. O afacere care a cazut extrem de prost, de vreme ce Fondul, care reuneste 185 de tari, se straduia sa stopeze efectele crizei financiare mondiale.

Piroska Nagy, subordonata de la FMI a lui DSK, cu care a avut o relatie
Piroska Nagy, subordonata de la FMI a lui DSK, cu care a avut o relatie

Acuzat e abuz de putere, directorul FMI a fost exonerat de orice vina pe 25 octombrie. Fondul a apreciat ca „nu a fost vorba nici de hartuire sexuala, nici de favoritism, nici de vreun alt abuz de putere” din partea sefului sau. Cu cateva zile inainte de a fi absolvit, Dominique Strauss-Kahn isi prezentase totusi scuzele catre personalul institutiei, recunoscand ca a comis o „eroare de gandire”, intretinand relatii intime cu o subordonata.

„Mi-a descheiat sutienul si a incercat sa-mi desfaca pantalonii”

Daca scandalul acesta nu a avut consecinte pentru cariera directorului FMI si nu a fost exploatat politic in Franta – premierul Francois Fillon a declarat ca e vorba de „o afacere total privata” – alte zvonuri au patat reputatia lui Dominique Strauss-Kahn.

Dominique Strauss-Kahn a mai fost implicat in doua scandaluri sexuale
Scriitoarea Tristane Banon a fost una dintre victimele sexuale ale directorului FMI

In februarie 2007, o tanara jurnalista si romanciera, Tristane Banon, povestea in studioul emisiunii „93Faubourg Saint Honore” cum un om politic influent a incercat sa abuzeze sexual de ea in 2002. In vreme ce lucra la o carte, politicanul i-a propus sa realizeze un interviu in ceea ce avea sa se dovedeasca a fi o garsoniera.

„Am dat drumul imediat la reportofon ca sa inregistrez, el a vrut sa il tin de mana ca sa raspunda, mi-a zis ‘n-o sa reusesc daca nu ma tii de mana’, apoi, dupa mana a trecut la brat si apoi mai departe, asa ca a trebuit sa opresc imediat”, a povestit ea in fata invitatilor la emisiune. „S-a terminat foarte, foarte violent, din moment ce i-am zis clar nu, nu, ne-am batut pe podea, a fost mai mult decat o pereche de palme, eu l-am lovit cu picioarele, mi-a descheiat sutienul, a incercat sa-mi desfaca pantalonii…”

La inceput, Tristane Banon a vrut sa depuna plangere, apoi a renuntat: „Nu am vrut sa fiu pana la sfarsitul vietii fata care a avut probleme cu un om politic”. La un an dupa emisiune, tanara a confirmat pe site-ul Agoravox ca era vorba de Dominique Strauss-Kahn.

Dominique Strauss-Kahn a mai fost implciat in doua scandaluri sexuale
Anne Mansouret, colega de partid cu DSK, este mama Tristanei Banon, agresata in 2002

Anne Mansouret, vicepresedinta din partea Partidului Socialist a Consiliului General al regiunii Eure,  si mama Tristanei Banon, afirma pe site-ul Rue89.com, ca viata fetei sale, care tocmai debutase in ziaristica, „a fost data peste cap, a cedat nervos de nenumarate ori”. Mansouret explica de asemenea ca DSK este tatal celei mai bune prietene a Tristanei, si a fost insurat cu nasa fetei. In aceste conditii, a depune plangere se anunta o treaba foarte complicata. „I-am vorbit lui DSK o data, mi-a spus ‘nu stiu ce m-a apucat, am luat-o razna”.

Astazi, Anne Mansouret, din nou candidata la alegerile primare din interiorul PS, „regreta ca si-a descurajat fiica sa depuna plangere”, asa cum a declarat intr-un interviu pentru Paris-Normandie. Ea a declarat din nou ca directorul FMI „a incercat intr-adevar sa abuzeze de Tristane„. Aceasta este asteptata sa tina peste cateva zile o conferinta de presa. Faptele nu au fost prescrise.

author avatar
Adrian Patrusca
1.212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger