AcasăNewsEscrocii de la BNR

Escrocii de la BNR

Banca Nationala a Romaniei seamana din ce in ce mai mult a stat in stat, ceea ce probabil ca si-au dorit bosii de acolo dintotdeauna. In timp ce in tara se geme de foame, smecherii de aici isi umfla salariile peste poate.

O informatie a sifonat in audiovizual. Aceasta spune ca lui Mugur Isarescu i s-a marit substantial salariul care si asa era colosal pentru o Romanie in care peste jumatate din populatie se zbate ca sa poata supravietui de pe o zi pe alta. Sincer, nici nu mai conteaza cu cat s-a marit acest salariu cand si cel vechi era gras, gras de tot. Dar oare se justifica aceasta marire?

Unii tac si fac…doar pentru ei

Nu de mult, toata presa vorbea cu o manie demna de proletariatul rosu despre salariile nesimtite care se propaga pe nestiute in structurile de stat. Cainii au latrat de-au ragusit, caravana nesimtitilor a mers mai departe. Asta este noua practica; se tace, dar se face. Pas-pas, pe tacute sau noaptea ca hotii. Degeaba ne indignam la salariile parlamentarilor, spre exemplu, ca astea se stiu pe fata. Alea de la BNR, daca nu sunt sifonate, pot sa creasca si cu 2.000 la suta dintr-un condei. Pe blat. Sau pe burta, cum se zice in popor. Pulimea cu durerile ei, escrocii cu traiul bun si multe vorbe intelepte despre inflatie, revolutie fiscala si dobanzi-cheie. Ajustam, surubarim, dar avem grija de pungile bosilor, sa nu cumva sa le scada nivelul de trai ca li se dezumfla burtile si odata cu acestea si afacerile care le mai au pe langa. Nu e rau sa tot sugi de la stat.

Marire de „despartire de banca”

Dar sa vedeti explicatia vizavi de acesta marire facuta pe sest. Adrian Vasilescu, candva fost gazetar, acum trecut de partea escrocilor de vaza din stat, a declarat ca umflarea lefei sefului sau este de fapt un fel „despartire de banca”. Adica de adio. De plecare. De plecare de unde? Din BNR, intelegem noi. Da? Si cand pleaca Isarescu, caci pare prins in ciment, batut in cuie si lipit cu superglue de fotoliul de guvernator. S-a negociat ceva si nu stim noi? S-a scos postul la mezat? Nu avem un raspuns, dar daca nea Isarescu nu-si ia talpasita, motivatia cu bonusul de despartire nu prea tine. De altfel, Vasilescu a realizat ca a scapat porumbelul printre dinti si a dat-o in balbaiala acuta. Penibil. Revenind, insa, la chestiunea de baza, aceea ca se fac salarii grase dupa ureche, dupa nevoile nesatulilor, avem de a face cu o totala netransparenta atunci cand e vorba despe anume persoane. Democratia se opreste la crenelurile castelului lui Mugur, numit abuziv BNR, dar care este un fel de mosie a unei maini de nemernici. Dar ce sa ne mai miram, s-a zis de mult: „cine imparte, parte-si face”. Bine, dar lui Isarescu chiar pare sa nu-i mai ajunga. Mai lasa, bre, si pentru altii, ca nu e musai sa duci tot tezaurul la matale la crama, mai cu mila, ca nu imparatesti Pamantul!

author avatar
Andrei Coman
3.961 afisari

6 COMENTARII

  1. Neamul lui Blaiman e nesatul si nesimtitor fata de alte neamuri. Oculta financiara evreiasca mondiala este complet impotriva oamenilor de rand, onesti, muncitori, normali si omenosi.

  2. Nu trebuie sa te gandesti la cine stie ce teorii ale conspiratiei, privind oligarhia financiara care conduce din umbra. Nu. E de-ajuns sa le vezi moacele enervante ale celor doi. Cata ironie a sortii la adresa Romanilor, scarba de Vasilescu are ceva cu muschii faciali de mereu are un ranjet (nu, nu e zambet, oamenii buni zambesc, cei rai ranjesc) intiparit pe fata, chiar cand ne anunta savant ca trebuie sa strangem cureaua, ca nu e productivitate, ca statul plateste prea mult la pensii (e vorba despre pensiile batranilor care au muncit in agricultura in vechile CAP-uri, alea toaca PIB-ul, nu pensiile insignifiante ale fostilor magistrati), etc.
    Nu cred ca exista vreun specimen din „fruntea bucatelor” din Statul Roman care sa fi mancat atat de mult rahat ca acest Isarescu. Lacomia lui nu e intrecuta decat de instinctul de supravietuire, a se citi lipsa de jena in a linge tot ce se poate si pe unde se poate pentru a ramane infipt la BNR, nu in ciment ci intr-o fundatie din beton armat sprijinita pe piloti forati. Din pacate, concluzia e clara: fara o actiune ca-n Grecia, adica revolta cu violenta, nu se mai poate. Pana n-or sa simta frica pura, pentru proprii hemoroizi, aceste lepre or sa ne trateze in continuare cu aceeasi nesimtire.

  3. BNR, CCR si Curtea de Conturi a Ro sunt structuri mafiote complexe ce trebuie destructurate pana nu vor ingropa RO ireversibil.

  4. Cum mai poate fi numita aceasta institutie ca fiind a Romaniei.Este pur si simplu o societate cu capital autohton insa sub stapanire straina,nu numai de interesele tarii,aflata acum sub titulatura de Colonie.Cum creste salariul minim,hopa si cursul valutar se schimba,leul scade exact cu procentul cu care a crescut nuvelul de trai(chiar daca nu a crescut) si mai mult decat atat.Trag stapanii Coloniei,prin cursurile valutare si alte smechereli,toata seva valoroasa din tara,iar cetatenii se mira de ce? pai deaia sau din cauza de exploatare crunta a Coloniei.Si daca pleaca isar-escu la pensie va fi numit altul la fel de catre aceeasi stapani.

  5. Ar trebui ca vasilescu sa explice si cum a disparut poansonul pentru marcarea aurului de productie romaneasca si cum din aceasta cauza exploatarea zacamintelor de catre Romania a fost declarata nerentabila dar foarte buna pentru altii.
    De exemplu exploatarea de la Manaila de catre Vast Resources.
    Pa.

  6. Isarescule mai dute acasa, ca se poate si fara tine, hai dute acasa, or sa dea toate bencile din Romnia Faliment.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger