AcasăNewsEscaladarea terorii: peste 400 de rachete, lansate din Gaza spre Israel

Escaladarea terorii: peste 400 de rachete, lansate din Gaza spre Israel

Armata israeliana a raspuns cu raiduri aeriene

Militantii palestinieni din Fasia Gaza au tras un baraj de 450 de rachete,  dintre care cel putin 50 au fost lansate intr-un interval de aproximativ 30 de minute, unele intrand adanc in sudul Israelului. Fortele armate israeliene au ripostat, lovind 200 de tinte Hamas.

Armata israeliana a raspuns cu raiduri aeriene

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut armatei sa continue ”loviturile masive” impotriva unor obiective apartinand gruparilor Hamas si Jihadul Islamic din Fasia Gaza, in raspuns la tirurile de racheta lansate de pe teritoriul palestinian. Am dat instructiuni armatei sa continue loviturile masive impotriva elementelor teroriste din Fasia Gaza si am ordonat intarirea dispozitivelor de tancuri, artilerie si trupe desfasurate in jurul Fasiei Gaza”, a declarat Netanyahu. Pe de alta parte, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat ca fortele aeriene israeliene au tras asupra unei cladiri din Fasia Gaza in care isi are birourile agentia de stiri turca de stat Anadolu, adaugand ca atacurile au fost o crima impotriva umanitatii.

Washingtonul sustine “dreptul” Israelului la “autoaparare”, in timp ce Uniunea Europeana cere „incetarea imediata” a tirurilor cu rachete palestiniene din Fasia Gaza spre Israel. In raidurile israeliene  murit patru palestinieni, potrivit ultimului bilant, printre care si un bebelus si mama lui insarcinata, ucisi in imprejurari nelamurite. Un barbat de 58 de ani a murit, duminica, in orasul Ashkelon, in urma ranilor de srapnel suferite dupa ce o racheta lansata din Fasia Gaza a cazut in apropierea casei sale – este primul civil israelian decedat in urma tirurilor de rachete in ultimii cinci ani.

author avatar
Andrei Coman
140 afisari

1 COMENTARIU

  1. Victime colaterale. E ca si cum in Baniasa se bat tiganii dar jandarmii din esces din zel intra emisia lui Gadea si-i da si lui cateva pulane de proba. O sa-si ceara scuze si gata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger