AcasăNewsEroare in mesajul transmis de Dancila de Ziua Imnului

Eroare in mesajul transmis de Dancila de Ziua Imnului

Viorica Vasilica a hotarat sa transforme viitorul in trecut, sa vedem cand va face viceversa…

Dupa recentele vizite facute in Balcanii de Vest, pe durata carora a facut cateva gafe ce nu au fost trecute cu vederea, inclusiv in presa locala, premierul a „reusit” sa atraga atentia asupra sa si in aceasta ultima zi a saptamanii, cand in mesajul transmis de Palatul Victoria, cu ocazia Zilei Imnului, s-a strecurat o eroare.

Concret, in forma mesajului transmis initial si postat pe site-ul Guvernului se facea referire la faptul ca imnul l-a mobilizat pe romanii care la „1 decembrie 1918 s-au adunat pe Campia Libertatii de la Alba Iulia”. Problema e, insa, ca istoria consemneaza ca adunarea respectiva avut loc pe Campul lui Horea, Campia Libertatii fiind la Blaj, in judetul Alba si avand legatura cu un alt moment de referinta pentru trecutul natiunii romane, dar datand din 1848.

Mesajul aparut initial pe site-ul Guvernului

Eroarea a fost sesizata si corectata, astfel ca la momentul de fata pe pagina electronica a Executivului mesajul semnat de premierul Dancila suna astfel:

“Marcam astazi Ziua Imnului National al Romaniei, sarbatoare cu o incarcatura aparte in Anul Centenar al Marii Uniri. „Desteapta-te, romane!” le-a insuflat curaj romanilor in multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat la Alba-Iulia, acordurile sale exprimand atunci bucuria vointei implinite a romanilor de unitate.

Astazi, ”Desteapta-te, romane!” este imnul nostru national si ne emotioneaza ori de cate ori il auzim ca o incununare a succeselor compatriotilor nostri.

Respect pentru acest simbol al natiunii!

La multi ani, Imnului National! La multi ani, romani! La multi ani, Romania!””

Zilele trecute, aflata in Muntenegru, Dancila a confundat Podgorita, capitala statului in care avusese intrevederi oficiale, cu Pristina, capitala Kosovo. Greseala a fost reflectata si in presa muntenegreana. Ulterior, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de omologul sau strain, sefa Executivului de la Bucuresti a facut referire la cetatenii Republicii Macedonia ca la cetatenii „macedoni”.

255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger