AcasăNewsErdogan: Spiritul lui Hitler renaste in Israel

Erdogan: Spiritul lui Hitler renaste in Israel

Liderul de la Ankara critica regulat politica israeliana privind palestinienii sau locurile de cult musulmane din Ierusalim.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a calificat ieri ca ”fascist” statul Israel dupa ce, saptamana trecuta, Parlamentul israelian a votat legea care defineste Israelul ca fiind ”statul-natiune al poporului evreu”.

Liderul de la Ankara critica regulat politica israeliana privind palestinienii sau locurile de cult musulmane din Ierusalim

”Aceasta masura a aratat fara cea mai mica urma de indoiala ca Israel este cel mai sionist, cel mai fascist si cel mai rasist stat din lume”, a declarat Erdogan intr-un discurs adresat grupului sau parlamentar, la Ankara, in timp ce unii deputati strigau ”blestemat sa fie Israel”. Textul adoptat joia trecuta de catre Knesset (parlamentul israelian) defineste ”statul Israel ca stat national al poporului evreu unde acesta isi aplica dreptul sau natural, cultural, religios, istoric”, precizand ca ”dreptul de a exercita autodeterminarea in sanul statului Israel este rezervat doar poporului evreu”. Textul prevede si ca ebraica devine singura limba oficiala a Israelului, dupa ce araba avea un statut identic cu cel al limbii ebraice, si declara ca ”asezarile evreiesti (in Israel) tin de interesul national”. In Israel, etnicii arabi reprezinta un procent de 20,8% din populatia tarii. Guvernul de la Ankara a criticat inca de saptamana trecuta aceasta lege, acuzand autoritatile israeliene ca vor sa puna in practica un ”stat al apartheidului”. ”Spiritul lui Hitler, care a antrenat lumea spre o mare catastrofa renaste in randul anumitor demnitari israelieni”, a mai declarat ieri Recep Erdogan.”Fac apel la lumea musulmana, comunitatea crestina, toate tarile, organizatiile, ONG-urile, jurnalistii democrati si sustinatorii de libertate din intreaga lume sa ia masuri impotriva Israelului”, a adaugat liderul de la Ankara.

author avatar
Tudor Borcea
302 afisari

1 COMENTARIU

  1. A aflat si Erdo ca statul Chizdrael e un stat nazist. Numa ca nazistii nu atacau crucea rosie si convoaie de Natiunile Unite. Nazistii nu gazau femei insarcinate sau cu copii in brate si nu impuscau copii ce arunca pietre.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger